Foto: Starsportphoto

Slobodan Milutinović Snajper, vođa navijača Vojvodine, uhapšen je jutros na Jahorini, saznaje Nova.rs. Milutinović je uhapšen u hotelu Vučko na Jahorini rano jutros. Istovremeno, u Novom Sadu je, kako nezvanično saznajemo, uhapšen i njegov rođeni brat.

Za sada nije poznato koji su razlozi hapšenja, ali se Milutinović godinama povezivao sa kriminalom, reketiranjem i nasilnilkim ponašanjem. Na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod automobile. Milutinovića su uhapsili pripadnici policije Republike Srpske.

Milutinović je dobro je poznat policiji i presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, zbog nasilja mu je zabranjen pristup stadionu „Karađorđe“ kad FK Vojvodina igra utakmice.

Foto: Grad Novi Sad

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Nikola Ćulum (22), brutalno je pretučen 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu. Krivičnu prijavu protiv NN počinioca, Nikola je podneo dan kasnije, kada je i saslušan u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu. Iza napada, kako Nova.rs saznaje, stoje „navijači“ FK Vojvodine, koje kontroliše „čuveni“, Slobodan Milutinović Snajper, koga su nekoliko puta pokušali da ubiju, i koji je dobro poznat pravosudnim organima, a nalazi se i u upravi FK Vojvodine.

U zapisniku prijave do koje je došao naš portal, a koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen, stoji da su mu osumnjičeni u klupskim prostorijama FK Vojvodine, zadavali udarce zatvorenim šakama, nogama i drvenim palicama.

“U prostoriji gde su se nalazili i gde je izvršeno krivično delo bilo je ugašeno svetlo, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena. Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest”, stoji u zapisniku.

Takođe, piše i da je oštećeni izlazio u nameri da se udalji i pobegne izvršiocima, oni su ga oni i dalje udarali i šutirali.

“Nakon što je uspeo da pobegne od izvršilaca, oštećeni se javio KBC Novi Sad, gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice”, navodi se u zapisniku i konstatuje da se osumnjičeni terete za krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Snajper, Foto: Starsportphoto

Kako za portal Nova.rs priča izvor iz novosadske policije, sve to se dešavalo u svečanom salonu FK Vojvodine, koje je dato na raspolaganje navijačima, a navodno, uprava kluba je odbila da stavi kamere u službene prostorije Vojvodine.

Za ovo delo, kako saznajemo, osumnjičeno je najmanje pet osoba, a od čega su trojica u bekstvu.

“Osumnjičeni su Uroš Vujović (21), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića, koga su mediji dovodili u vezu sa nekim od fudbalskih afera, Nemanja Toprek (23), i Aleksandar Šodić (31), vođe navijača Vojvodine, i saradnici ‘čuvenog’ Slobodana Milutinovića Snajpera, a zanimljivo, sva trojica su u bekstvu, i policija ih već 20 dana traži. Pored njih, osumnjičeni su i Boris Godinski (31) i Jovan Senderak (20)”, kaže naš izvor iz policije.

Osumnjičeni su, kako navodi, dobro poznati policiji, a imaju više prijava za nasilničko ponašanje i nanošenje teške telesne povrede.

Iz Osnovnog javnog tužilaštvu u Novom Sadu kažu za naš portal da je od strane Policijske uprave Novi Sad dostavljena krivična prijava Nikole Ćuluma protiv NN lica zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344. stav 2. i teška telesna povreda iz člana 121. stav 1. Krivičnog zakonika.

“Tužilaštvo je, postupajući po zaprimljenoj krivičnoj prijavi, ispitalo određene svedoke, nakon čega je, po predlogu tužilaštva, Osnovni sud u Novom Sadu odredio pritvor određenom broju lica, dok određeni broj lica nije dostupan na poznatim adresama, zbog čega postoji sumnja da se nalaze u bekstvu”, navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Kažu, i da je pred ovim tužilaštvom u toku postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji, zbog čega ne mogu saopštiti više informacija u ovoj fazi postupka, imajući u vidu da tužilaštvo preduzima sve radnje u cilju rasvetljavanja događaja, te pronalaska svih izršioca ovog krivičnog dela.

Slobodan Milutinović Snajper

Sredinom decembra prošle godine, na redovnoj sednici Skupštine FK Vojvodina, mesto u upravi kluba dobio je upravo Slobodan Milutinović Snajper.

Milutinović je inače poznat kao bivši telohranitelj nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, a našao se i na čelu navijača Vojvodine, “Firmaša”. Na njega je tri puta pokušan atentat, poslednji put u februaru 2020. godine, kada je eksplodirao njegov “porše kajen”, a prošao je sa lakim telesnim povredama. Preživeo je napad i u julu 2012. godine, kada je na njega nasrnuo Marko Markuš koji je izvukao nož i ubo ga u leđa. Iako je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora, nakon što je Milutinović “zaboravio” ko ga je tukao i ubo, Markuš je oslobođen optužbe.

U novembru 2013. godine, Snajperu je zapaljen džip “mercedes ML”, koji se vodio na Milutinovićevu devojku, a navodno se na meti našao zbog duga.

Krajem oktobra 2018. na meti piromana bio je i njegov džip “volvo XC 90”, a spekulisalo se da je incident povezan sa dešavanjima u fudbalskom klubu Vojvodina. Direktor je FK Kabel, koja je zbog nameštanja utakmica, kažnjena sa oduzimanjem bodova.

Od krivičnih dela, Milutinović ima nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških telesnih povreda, bavio se i preprodajom droge, ali i posredovanjem u prostotuciji.

Foto: Starsportphoto

U zatvoru je “ležao” ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu.

Kao vođa “Firmaša” i neformalni “gazda” u Vojvodini, Snajper se “istakao” i napadom na bivšeg fudbalera Vojvodine, Nikolu Trujića.

Kako je ispričao Trujić, Milutinović ga je tada uhvatio za vrat i počeo da ga gura, optužujući ga navodno da se raspravljao sa navijačima. Trujić je tada rekao da ga je neko drugi udario pesnicom u glavu, što je bio jedan od razloga zbog kojih je Trujić napustio Vojvodinu.

Snajper se dovodio u vezu i sa Draganom B., koji je početkom februara ove godine uhapšen zbog pokušaja reketiranja.

Dragan B. koji je inače bio član Skupštine FK Vojvodina u prethodnom sastavu, probao je da iznudi 40.000 evra od Mladena Devetka, defanzivca Vojvodine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare