Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, u četvrtak je održana redovna sednica Skupštine FK Vojvodina, na kojoj je mesto u upravi dobio kontroverzni Slobodan Milutinović.

Skupština FK Vojvodina je usvojila ostavku dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Vojislava Gajića, kao i ostavku predsednika Skupštine Dragoljuba Samardžića.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon toga, Skupština FK Vojvodina je za novog predsednika Skupštine izabrala Milana N. Đukića, dok je za novog predsednika Upravnog odbora izabran Dragoljub Samardžić.

Pored Dragoljuba Samardžića, u novi saziv Upravnog odbora FK Vojvodina izabrani su još Ljubomir Apro, Nikola Vasiljević, Milan S. Đukić, Živan Kolarski, Petar Đurđev i Slobodan Milutinović, poznatiji kao Sloba Snajper.

Ujedno, oduzeto je vođenje kluba Dušanu Bajatoviću, a Milutinović je višestruko osuđivan i u poslednjih sedam godina, čak tri puta su mu dizali automobil u vazduh, a do sada je vodio FK Kabel.

„Milutinović je oko 19 sati seo u automobil i kada ga je pokrenuo u rikverc odjeknula je snažna detonacija. Imao je veliku sreću i prošao samo sa frakturom skočnog zloba, pošto je istragom utvrđeno da je pod njegov auto bila postavljena velika eksplozivna naprava“, navodi se u ovogodišnjem izveštaju o napadu i eksploziji automobila porše kajen.

Imao je tada Snajper sreću jer je eksploziv bio loše postavljen, prvo mu je 2013. zapaljen mercedes, 2018. mu je izgoreo volvo.

Što se fudbala tiče, Kabel je ove godine kažnjen sa tri miliona dinara uz oduzimanje 10 bodova zbog nameštanja. Zbog toga se klub nije ni razmatrao za popunu Superlige, iako se dobro kotira u Prvoj ligi.

Kao ovđa navijača, Milutinović je napravio skandal 2017. kada je napao Nenada Trujića, fudbalera Vojvodine, zbog poraza od slovačkog Ružomberoka u Evropi.

„Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od oko desetak navijača Vojvodine tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam. Reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, ova grupa je ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao s navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću videti po povratku u Novi Sad“, ispričao je tada Trujić, koji je  zbog toga otišao iz Vojvodine.

Snajper je bio desna ruka pokojnog predsednika kluba Ratka Butorovića, u zatvoru je odležao tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela je dobio uslovnu kaznu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare