Foto:Zoran Lončarević

J. Š. (38) iz Bačkog Petrovca uhapšen je zbog sumnje da je primorao na seksualne odnose dvanaestogodišnju devojčicu, kao i da je silovao njenu šesnaestogodišnju sestru.

J. Š. je bio u ljubavnoj vezi sa majkom devojčica koje je napastvovao duži vremenski period.

„Nesrećne devojčice žive sa majkom i u jako su lošoj materijalnoj situaciji. Korisnici su socijalne pomoći i teško žive, a osumnjičeni je to izgleda obilato koristio kako bi ih doveo u zavistan položaj. Bio je u ljubavnoj vezi sa majkom devojčica i posećivao ih je u kući u kojoj su živele. Odjednom se na osnovu ponašanja devojčica dalo zaključiti da nešto nije u redu i policija je pokrenula istragu na osnovu dobijenih indicija. Ubrzo je operativnim radom skupljeno dovoljno dokaza protiv J. Š. i protiv njega je pokrenut krivični postupak“, rekao je izvor blizak istrazi za Blic.

U čitav slučaj uključeni su i stručnjaci Centra za socijalni rad koji su zaduženi za dobrobit devojčica kao i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

„Budući da se do saznanja o zlostavljanju i silovanju devojčica došlo policijskim operativnim radom, a ne po nečijoj prijavi, na tužilaštvu je da odluči da li će istragom biti obuhvaćena i majka nesrećnih devojčica kako bi se utvrdilo da li je znala da joj partner zlostavlja ćerke budući da ona to nije prijavila policiji“, otkriva izvor.

J. Š. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu a kako nezvanično saznajemo, zbog delikatnosti slučaja nadležni tužilac predložiće postupajućem sudiji da osumnjičenom odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog uznemirenja javnosti, mogućnosti bekstva i uticaja na svedoke.