Igor Jurić / Foto: Vesna Lalić

Vest da je uhapšen doktor primarijus Š. T. iz Novog Sada zbog seksualnog zlostavljanja devojčice (13) podigla je celu Srbiju na noge, a ceo slučaj za Nova.rs potvrdio je i prokomentarisao Igor Jurić.

„Danas je u Novom Sadu uhapšen poznati lekar sudske medicine koji je u više navrata seksualno uznemiravao i zlostavljao trinaestogodišnju devojčicu. Nastavljamo borbu, do poslednjeg pedofila u Srbiji“, rekao je Igor i naveo kako su ga otkrili.

„Došao sam do jednog dokaza, ali ne mogu sada da kažem o čemu je reč, jer je istraga u toku. Bio sam zaprepašćen kada sam video da je povratnik“, kaže Jurić.

Š. T. je 2009. godine bio osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji zbog čega je u zatvoru proveo godinu dana, kao i pet na uslovnoj slobodi.

„Nadam se da će ovog puta dobiti kaznu kakvu zaslužuje, a ne da šeta na slobodi“, kaže Igor.

Š. T. je, kako se navodi, od 2018. godine seksualno zlostavljalo maloletnu A. M. Š. koja je dolazila kod njega u vikendicu i u stan.

„Dugo smo sumnjali na njega i konačno je uhvaćen. Sve je predato policiji“, rekao nam je Jurić i dodao da je ovaj doktor jedan od poznatih pedofila sa liste koju je spomenu da ima i koju planira da je objavi. Prema njegovim rečima na toj listi su osim ljudi iz sveta šou-biznisa i političari, sportisti, lekari kao i mnogi drugi.