Ilustracija Foto: MUP Srbije

Nenad Z. uhapšen je zbog pucnjave koja se dogodila krajem aprila nedaleko od stadiona FK Partizan. Na teret mu se stavlja pokušaj ubistva dve osobe i nelegalno nošenje oružja.

U Višem tužilaštvu je potvrđeno da je Nenad Z. negirao delo i osporio da je bio na licu mesta, a osumnjičen je da je sa umišljajem pokušao da liši života dva lica, tako što je u nekoliko puta pucao u pravcu vozila u kojem su se nalazili.

Ovakva kvalifikacija koja je predviđena članom 114 stav 1 tačka 11 Krivičnog zakonika, proizilazi iz činjenice da se u konkretnom slučaju radi o više oštećenih lica, tačnije dve osobe.

„U daljem toku postupka sledi ispitivanje oštećenih, balističko veštačenje, kao i druga veštačenja koja su neophodna na osnovu do sada prukupljenog dokaznog materijala. U ovom trenutku nije poznata odluka suda odnosno na koji način je sud postupio u pogledu predloga“, navode za Blic iz Višeg tužilaštva.

Fotografija sa lica mesta, Foto: Privatna arhiva

Oštećeni, kako se navodi, nisu zadobili povrede, ali je odsustvo povreda irelevantno za kvalifikaciju. Oštećeni nisu policijski službenici.

Ko je pucao posle tuče huligana 29. aprila u blizini stadiona FK Partizan, ali i jurio B. J., inspektora PS Savski venac, koji je pokušao da interveniše pa su ga vandali pojurili i pao je sa motora, još nije utvrđeno jer nijedan vinovnik obračuna nije zvanično procesuiran. Identifikovana su trojica učesnika obračuna u kome je navodno učestvovao i jedan od vođa navijača crno-belih. Posle tuče i pucnjave u Ulici Stjepana Filipovića, identifikovani su D. N. (21), B. T. (27) i L. R. (19), a pojedini mediji su, pozivajući se na izvor iz MUP Srbije, objavili da je „policija izašla na lice mesta i zatekla četiri osobe koje su privedene u policijsku stanicu“.

Nezvanična saznanja su bila da je tog 29. aprila sukob između Partrizanovih i Zvezdinih navijača započeo još u centru prestonice. Navodno su navijači crveno-belih primetili jednog od vođa navijača večitog rivala i počela je tuča. Partizanovci su uspeli da sednu u kola i počeli da beže ka svom terenu, stadionu u Humskoj. Zvezdaši su krenuli za njima i sustigli ih. Kod stadiona u Humskoj nastavljena je tuča, ali se ubrzo pojavio blindirani „audi“ u kome je bio čovek koji važi za desnu ruku vođe navijača crno-belih. Iz tog vozila su se čuli hici, a neki su završili u zadnjem delu parkirane „kije“.

U tom momentu se na motoru pojavio i inspektor B. J., zaposlen u PS Savski venac, koji nije bio na dužnosti, ali je video gužvu pa je prišao da vidi šta se dešava i ako treba smiri situaciju. Da li je neko od huligana njega možda prepoznao, nije utvrđeno, ali su neki učesnici obračuna, za sada nije poznato kojoj grupi vandala pripadaju, seli u automobil i krenuli na njega. Inspektor je počeo da beži, huligani u automobilu za njim, a to je iskoristila i većina učesnika tuče, pa i vođa crno-belih navijača, da pobegne sa lica mesta pre dolaska patrole. Bežeći od razjarenih nasilnika, motor koji je vozio inspektior B. J. je udario u bilbord, on je pao. Prolaznici su mu pritrčali da pruže pomoć, što je oteralo huligane.

U međuvremenu je došla patrola na mesto obračuna, blizu stadiona u Humskoj, i kako saznajemo identifikovala trojicu učesnika, dok se još utvrđuju sve okolnosti tuče i pucnjave.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar