Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Novo pripremno ročište po trećoj optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, zakazano je za 5. februar, prenela je RTS-u advokat Jovana Filipović, branilac optužene Silvane Arsović.

Biće to treći pokušaj održavanja pripremnog ročišta, po novoj optužnici, pošto je prvo 4. decembra prekinuto, zbog zahteva za promenu branioca jednog od optuženih, a drugo zakazano za 11. decembar, odloženo, javlja RTS.

Novom optužnicom većina osumnjičenih optužena je za krivično delo teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja i otkrivanje službene tajne. Pominje se i organizovanje organizovane kriminalne grupe.

Odlukom Apelacionog suda u Prištini druga po redu optužnica je prošle godine vraćena Specijalnom tužilaštvu na uređenje – zbog utvrđivanja vremena, mesta i načina izvršenja krivičnog dela i potvrđivanja da li ima osnovane sumnje da su lica kojima se stavljaju na teret krivična dela zaista to i učinila.

Treća po redu optužnica uručena je optuženima i njihovim advokatima na srpskom jeziku.

Prema navodima u njoj, za ubistvo su optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. U optužnici piše da je ubistvo navodno organizovala grupa čije su vođe Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su u bekstvu.

Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.

Prva optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića podignuta je u decembru 2018 godine.

Lider GI SDP, Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018 godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar