Miroslav Ivanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Brat ubijenog Olivera Ivanovića Miroslav rekao je večeras da zna ko je uradio spot protiv njegovog brata koji se emitovao na TV "Pink" i naveo da je to Srpska lista.

Na pitanje kako je moguće da se već tri godine koliko je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića ne zna ko je autor spota koji ga je pred izbore u Kosovskoj Mitrovici 2017. godine satanizovao, a koji je emitovan na TV „Pink“, Ivanović je rekao da on zna ko ga je uradio.

Napomenuo je da je za nekoga ko zna tehniku kako da dođe do nekog spota to pet minuta posla, ali ko je autor tog spota, ko je osmislio, ko je naručio, ko ga je platio, to je teško javno izgovoriti.

„Ja bih voleo da neko javno izađe i saopšti ko je napravio taj spot“, rekao je on, a na pitanje da li on zna ko je to, Ivanović je rekao da zna.

„Ja znam ali hoću da mi to oni kažu“, rekao je on, dodajući da se ne radi o imenu i prezimenu ali da zna koja je to interesna grupacija.

„Srpska lista. Oni su to uradili. Ne smem, neću biti toliko kategoričan, ali ću vam reći jedan detalj pa neka me isprave ako grešim“, rekao je on u „Utisku nedelje“.

On je objasnio da je „prvih dana nakon pojavljivanja tog spota u desnom uglu, belim slovima, pod uglom od 45 stepeni bilo ispisano Srpska lista“.

„To je kasnije nestalo na društvenim mrežama, iz razumljivih razloga je nestalo“, rekao je on.

Napominjujući da taj spot nikada neće zaboraviti, on je rekao da ga je gledao prvo na TV „Most“, a nakon nekoliko dana i na TV „Pink“.

Govoreći o osećanjima koja je kod njega izazvao, Ivanović je naveo da „izuzev gnušanja šta to neko radi, nije imao drugih reakcija, a koliko je to nezdravo i neprincipijelno i kako neko to može nazvati političkom kampanjom njegovom umu nije bilo shvatljivo“.

Dodaje da mu je bilo jasno da to može biti opasno i da je to bilo crtanje mete za Olivera.

„Kada razmišljate o autorima tog spota to je monstruozno i najmanje može biti deo neke kampanje, to nije politika. Mi smo sudili ljudima za takve stvari“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare