Policija, uviđaj, uvidjaj
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vidosava Marković iz Bojnika, stara preko 80 godina, koju je svirepo ubio njen rođak S. Z. (1983) iz Niša 16. maja ove godine, bila je bogata žena jer je iza nje ostalo na računu blizu 200.000 evra, velika, sređena dvospratna kuća, traktor, priključne mašine i druga imovina.

Kako saznaje JuGmedia, ova žena je sa svojim pokojnim mužem decenijama radila u inostranstvu.

„Nisu imali dece, ali su deo zarađenog novca uložili u kuću, veoma lepo opremljenu, u poljoprivredne mašine, a deo ostavili u banci. Primali su oboje dobre penzije, pa se gotovina gomilala“, priča njena prijateljica.

Baka Vidosava nije ubijena iz koristoljublja iako je ubio rođak. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, ubica je imao psihičke probleme, ali ova starica se godinama vukla po sudovima posle smrti svog bračnog druga jer ju je za ne malo bogastvo tužilo čak 12 rođaka njenog supruga.

„Bilo je to veoma stresno za nju. Ali, eto, nije umrla od toga već od ruke onoga kome su naišle žute minute“, komentariše sagovornica portala.

Iako je i sama imala bliskog rođaka, Vidosava je sa muževljevom rođakom, sestričinom, sklopila ugovor o doživotnom izdražavanju, a on je podrazumevao nasledstvo njene polovine imetka i polovine muževljevog. Preostalim rođacima ostalo je da dele jednu četvrtinu od nekada zajedničke imovine.

Međutim, oni su preko Osnovnog suda pokušali da, praktično, obore taj ugovor. Kako je prvostepeni sud presudio u korist starice, predmet je otišao na Viši sud.

A na ceo slučaj „stavio je tačku“ zapravo sin žene koja je sa Vidosavom Marković iz Bojnika imala ugovor o doživotnom izdržavanju.

I umesto da uživaju u stečenom bogatstvu, Vidosava i njen suprug su, pričaju komšije, još za života morali da namiruju rođake, koji nikada nisu bili zadovoljni onim što su dobijali, a kada je ostala sama, žena je sve vreme provodila po sudovima.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar