Uroš Pašajlić Foto: MUP

Nakon što je presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu okrivljeni Uroš Pašajlić oglašen krivim, a kojom mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i 8 meseci, Prvo osnovno javno tužilaštvo će izjaviti žalbu na presudu i predložiti izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom za oba krivična dela.

Podsetimo, Uroš Pašajlić, koji je optužen da je zanemarivao i zlostavljao osmogodišnju ćerku, koju je na duže periode ostavljao samu zaključanu u stanu, osuđen je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Pašajlić je osuđen za krivično delo nasilje u porodici na sedam godina zatvora, dok je za zlostavljanje i zanemarivanje osuđen na 10 meseci zatvora. Jedinstvenom kaznom osuđen je na sedam godina i osam meseci zatvora.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Takođe, danas su u sudu izrečene završne reči.

„Ovakav slučaj nasilja u porodici nije zabeležen na našem podneblju. Ovolika nebriga i neodgovorni prema detetu dovedena je do stepena bezobzirnog ponašanja. Postoje i sistemski propusti kojima se bavi Viši sud, jer je donesena odluka da dete bude vraćeno ocu, a činjenica je da je tada bio narkoman i da je narkoman i sada“, rekla je tužilac.

Ona je navela da je dokazano da je Pašajlić izvršio oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret i od suda zatražila maksimalnu kaznu za oba krivična dela za koje je Pašajlič optužen, a zatim bezuslovnu jedinstvenu kaznu zatvora jer „svojim ponašanjem nije uticao na okončanje postupka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar