Foto: Printscreen Facebook

Nakon saslušanja službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije, inače supružnika Daniela J. i Dušice J, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog Višem sudu u Beogradu da im odredi pritvor.

Predlog za pritvor odnosi se i na druge uhapšene pripadnike ove grupe Milivoja K, Miodraga P. i Milana K

Podsetimo, oni su uhapšeni zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa sarađivali sa kavačkim klanom, bili su zaduženi za milione koje je klan zarađivao švercom kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije tako što su ih transportovali iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru u iznosima od 1,5 do 2 miliona evra, za šta su uzimali procenat od 1.5 odsto.

Takođe, sumnjiče se da su učestvovali u organizaciji šverca velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje EU, a na teret im se stavlja da su poverljive informacije iz sistema BIA i MUP, zloupotrebljavajući službeni položaj, odavali kavačkom klanu – njihovom šefu Radoju Zviceru, a proveravali su i Veljka Belivuka.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, ova organizovana kriminalna grupa sarađivala je i sa Ljubomirom Ljubom Milovićem, crnogorskim policajcem osumnjičenim da je bio pripadnik kavačkog klana, koji se trenutno nalazi u bekstvu.

Milivoj K. je, podsećanja radi, bivši policijski službenik.

Bonus video:Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar