Foto: Printscreen Facebook

Bračni par Danijel i Dušica J, inače službenik Uprave kriminalističke policije i agentica zaposlena u Bezbednosno informativnoj agenciji, koji su uhapšeni zbog sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa sarađivali sa kavačkim klanom, bili su zaduženi za milione koje je klan zarađivao švercom kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Kako smo nezvanično saznali, supružnici se sumnjiče da su prljavi novac, stečen prekookeanskim švercom kokaina, iz Holandije prebacivali u Srbiju i Crnu Goru, a pripadnici grupe, osim njih dvoje, bili su policajac Milivoj K. i Aranđelovčanin Ž. F.

Takođe, supružnici se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj jer su u sistemima dve službe u kojima su bili zaposleni proveravali poverljive podatke i dalje ih prenosili Ljubomiru Miloviću, policajcu za kojim traga crnogorska policija zbog saradnje sa kavačkim klanom, i Radoju Zviceru, šefu tog klana. Dušica J. proveravala je, između ostalog, podatke o Veljku Belivuku, optuženom šefu kriminalne grupe koja se smatra srpskim ogrankom kavačkog klana.

U međuvremenu, crnogorska policija još traga za Ljubomirom Milovićem. Njegovo ime, uz Petra Lazovića, našlo se na u dokumentima koje je EUROPOL prosledio crnogorskim nadležnim organima uz sugestiju da se ispita njihova povezanost sa kriminalcima. U Skaj porukama, koje je otkrio EUROPOL, Milović i Lazović šefa kavačkog klana takođe obaveštavaju o svakom koraku policije usmerenim protiv njihove kriminalne grupe i saradnika.

Predstavljao se kao posvećeni policajac

Kako se može videti na fotografijama koje je Danijel objavljivao na društvenim mrežama, službenik UKP je snažno pokušavao da ostavi utisak poštenog i posvećenog policajca pred prijateljima na društvenim mrežama. Na gotovo svim fotografijama pozira ili sa decom ili sa nekim obeležjem koje ukazuje da je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Tek na nekoliko fotografija našla se i njegova supruga Dušica.

Bonus video: Snimak hapšenja pripadnika „Južnog fronta“


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare