Foto: Printscreen/YouTube

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Suda BiH da se Darku Elezu za još tri meseca produži pritvor, zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da ometa istragu, prikrije dokaze, utiče na svedoke ili ponovi krivično delo za koje je optužen.

„U ovom predmetu, Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, provodi intenzivnu istragu za krivična djela organizovanog kriminala, povezana sa više krivičnih dela počinjenih na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je produženje pritvora zatraženo da bi se obezbedili uslovi za neometano vođenje istrage u ovom predmetu.

Protiv Darka Eleza vodi se istraga za krivična dela organizovani kriminal, teška ubistva, iznude i ugrožavanje bezbednosti.

Elez je 21. decembra 2020. godine uhapšen u Beogradu, a BiH je izručen 3. marta, pošto je Apelacioni sud u Beogradu 23. februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje.

On se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom – Veljom Nevoljom i kavačkim klanom. Smatra se da je Elez bio zadužen za poslove ove grupe na terirotiji Bosne i Hercegovine. Da tu nije kraj rušenja „sna o balkanskoj mafiji“, potvrđuje i hapšenje nekoliko desetina osoba u Sloveniji koje su označene kao pripadnici i saradnici ove kriminalne organizacije.

Istragu u ovom predmetu vodi Tužilaštvo BiH, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja BiH, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH i regionu, u okviru predmeta Belivuk, kavački klan i sličnim.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar