Foto:Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

MUP Republike Srpske uhapsio je Nedeljka Lizdeka i Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa delovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.

Kako saznaje „Avaz“ obojica su uhapšeni u okviru istrage koju MUP RS vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH o delovanju Elezove grupe.

Foto: Printscreen/YouTube

„U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima s ciljem rasvetljavanja više teških krivičnih dela za koje postoje osnovi sumnje da su počinjena od strane kriminalne grupe na čije je čelu bio Darko Elez„, kaže Avazov izvor blizak istrazi.

Elez je izručen iz Srbije i po rešenju Suda BiH se nalazi u pritvoru.

Obradov 2019. godine bio privođen u istrazi o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca.

Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek ranije su privođeni u okviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanja njegove nevenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani u automobilu 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Obojica važe za članove automafije iz Istočnog Sarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezu sa krađom „škode oktavije“, koja je korišćena u zločinu. Vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banje Luke.

Takođe, prethodno su dovođeni u vezu sa učešćem u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Više od pola godine su proveli u pritvoru i u nedostatku dokaza su pušteni na slobodu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar