Muškarac koji je gađao Snežanu Dakić kamenom mora na lečenje

Hronika 20. apr. 202213:23 > 13:24
Podeli:
Snežana Dakić, parfem, nesreća, kamen u glavu, pogođena, pogodjena kamenom u glavu zbog mirisa njenog parfema
Foto: Instagram/snezanadakic

Dana 04.04.2022. godine, dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je kontaktiran od strane policijskih službenika Policijske stanice Stari grad povodom događaja koji se istog dana odigrao na teritoriji te gradske opštine, a u kom je povređena oštećena voditeljka Snežana Dakić. Podsećamo, Dakićeva je povređena kada ju je muškarac pogodio kamenom u glavu jer mu se, navodno, nije svideo njen parfem.

„Po nalogu tužilaštva je utvrđen identitet okrivljenog i isti je u pratnji pripadnika Policijske stanice Stari grad odveden u Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, radi pregleda i hospitalizacije, a kada je otpušten iz navedene ustanove, doneto je rešenje o njegovom zadržavanju.

Protiv okrivljenog Đ.T. podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je dana 04.04.2022. godine, na štetu S.D. učinio krivično delo Laka telesna povreda iz čl. 122 st. 2 Krivičnog zakonika, na taj način što je bacio kamen u pravcu oštećene koji ju je pogodio u glavu, usled čega je zadobila laku telesnu povredu. Istog dana okrivljeni je saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je iskoristio svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi, a nakon saslušanja Prvi osnovni sud u Beogradu je po predlogu tužilaštva prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana, jer su postojale okolnosti koje su ukazivale na opasnost od bekstva.

U toku dokaznog postupka ispitana je svedok oštećena, kao i svedok očevidac predmetnog događaja, pribavljeni su snimci kamera u blizini mesta događaja, određeno je psihijatrijsko veštačenje okrivljenog Đ.T. kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda koje je zadobila oštećena S.D.

Psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da Đ.T. boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo radi čijeg otklanjanja je potrebno njegovo lečenje u zdravstvenoj ustanovi.

Imajući u vidu prikupljene dokaze, a s obzirom na nalaz i mišljenje veštaka psihijatrijske struke, tužilaštvo će Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, podneti predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema okrivljenom Đ.T. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio protivpravno delo u zakonu predviđeno kao krivično delo Laka telesna povreda iz čl. 122 st. 2 Krivičnog zakonika", navodi se u saopštenju tužilaštva.

BONUS video: Uhapšeno četiri osobe i zaplenjeno 16 kg marihuane

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar