Foto: Nova

Prvo osnovno javno tužilaštvo za N1 je saopštilo da se Nikola Petrović koji je izazvao udes na Dedinju u kom su povređene dve osobe krivičnom prijavom tereti za delo ugrožavanje javnog saobraćaja i dodalo da se tim povodom "neće više oglašavati dok traje preduzimanje dokaznih radnji".

„Predmetni postupak je i dalje u toku. Кao što je navedeno u saopštenju ovog tužilaštva odmah nakon događaja, dežurni javni tužilac je nakon izvršenog uviđaja naložio da se redovnim putem tužilaštvu dostavi krivična prijava protiv Petrović Nikole zbog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja iz čl. 289 st. 1 Кrivičnog zakonika i ovim povodom se tužilaštvo neće više oglašavati dok traje preduzimanje dokaznih radnji, odnosno saslušanje osumnjičenog, ispitivanje svedoka, psihijatrijsko veštačenje, sudsko-medicinsko veštačenje i saobraćajno-tehničko veštačenje“, navelo je tužilaštvo u odgovoru na pitanja N1.

Pročitajte još:

U saopštenju koje je potpisala viši javnotužilački saradnik Gordana Jovanović dodaje se da će po preduzimanju dokaznih radnji biti doneta odluka o kojoj će javnost u najkraćem roku biti obaveštena.

N1 je tužilaštvu uputio sledeća pitanja:

1. Da na osnovu Zakona od dostupnosti informacija od javnog značaja odgovore da li je i kako završen postupak o saobraćajnoj nezgodi u Užičkoj ulicu u Beogradu 6. marta 2023. godine koju je izazvao građanin Nikola Petrović?

2. Da li je slučaj rešen oportunitetom ili sporazumom o priznanju krivice i za koje krivično delo?

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

3. Da li je i koliko okrivljeni obavezan da plati oštećenima?

4. Kolika je tačna materijalna šteta u udesu?

5. Da li je utvrđeno da je okrivljeni bio pod dejstvom alkohola ili narkotika?

Podsetimo, Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u martu u Užičkoj ulici na Dedinju u Beogradu. On je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon svega, poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je 18. juna na svom Tviter nalogu izveštaj o saobraćajnoj nesreći. U dokumentu MUP-a koji je Tepić objavila navodi se da je Petrović u trenutku sudara imao 0.41 promil alkohola u krvi, kao i da je bio pozitivan na kokain.

Pre nekoliko dana, policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je i određen joj je pritvor zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj kada je podatke iz informacionog sistema MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je učestvovao Nikola Petrović fotografisala i prosledila Mariniki Tepić, saznao je N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar