Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), koje protiv Predraga Koluvije, vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi , zastupa dve optužnice, nema pravni osnov da zbog njegovih poslednjih istupanja u javnosti i tvrdnji iznetih u kontroverznom intervjuu, traži od suda da mu se ukine kućni i ponovo odredi zatvorski pritvor.

Kako saznaju novine “Nova”, postupajućem zameniku specijalnog tužioca su vezane ruke jer Koluvija, čak i u spornom intervjuu, nije prekršio nijednu zabranu koja mu je izrečena u okviru kućnog pritvora.

“Osim elektronskog nadzora i zabrane napuštanja stana, Koluvija nema nikakav dodatna ograničenja u vidu korišćenja interneta, telefona i drugih sredstava komunikacije. Takođe, nema zabranu da u svoj stan prima goste, tako da sporni intervju, zakonski, ne može da prouzrokuje njegovo ponovno vraćanje u zatvorski pritvor”, kazao je za novine Nova izvor iz TOK.

Pročitajte još:

On dodaje da bi zbog svega čemu je javnost bila izložena zbog Koluvijinog intervjua, moralnu odgovornost trebalo da snosi veće Apelacionog suda koje ga je prebacilo u kućni pritvor, zbog svoje očigledno loše procene.

Pročitajte još:

“I sudskom veću koje ga je slalo u kućni pritvor trebalo je da bude poznato čemu će Koluvija pribeći, imajući u vidu sve okolnosti postupka koje ga prate od samog početka. Upravo je ta njihova loša procena ili odluka vezala sada ruke tužiocu”, dodaje naš sagovornik.

Inače,da bi Koluviju trebalo vratiti u zatvorski pritvor, u javnosti je prokomentarisao i advokat i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić,koji je naveo da tužilaštvo ima mogućnost da to i zatraži od suda.

„Prekršana je zabrana uticaja na svedoke i uznemirenje javnosti. Šta bi se desilo da tužilac zatraži ponovo pritvor za Kuluviju, ali ne verujem da će se to desiti“, rekao je prekjuče Gajić na konferenciji za novinare.

Naš sagovornik iz TOK se međutim, ne slaže s Gajićem, tvrdeći da okolnost opasnosti od uticaja na svedoke više nije na snazi.

“U oba postupka su okončane istrage, izjave svedoka su davno uzete, tako da bi sud lako tu okolnost mogao da odbaci i opet donese odluku u Koluvijinu korist”, kaže naš sagovornik iz TOK.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare