Prelević i Dojčinović: Stefanoviću se zamera što nije sprečio hapšenje Koluvije

Emisije 04. okt. 202122:55 > 23:12
Podeli:
Foto: Nova S

Božo Prelević advokat i Stevan Dojčinović iz mreže KRIK, bili su gosti emisije "Među nama", a sa Majom Nikolić razgovarali su o tome zašto predsednik Srbije brani vlasnika najveće plantaže marihuane u Srbiji, da li je njegovo obraćanje iz Dubaija relativizacija zločina za koje se Koluvija tereti, kao i šta se zamera Nebojši Stefanoviću.

Takođe, postavlja se pitanje – je li ovo sve pritisak na pravosuđe, za koje znamo da bi trebalo da bude nezavisno. Odgovarajuči na pitanje, šta je njemu porčučio predsednik Vučić kada se uključio iz Dubaija prvi put, Prelević je rekao:

„Ja nikada nisam čuo da predsednik neke države ne stane uz sistem, uz državu, uz policiju. To je posle uradio i Vulin. Ta relativizacija ‘pa dobro, nije nikog ubio’ i ‘jedna tona’, iako je bilo više, u zemlji u kojoj svaki dan sudovi izriču za nekoliko grama, minimalne kaze zatvora koje su tri godine. Teško mi je da razumem. Ključna razlika između Koluvije i Vučića počinje da se smanjuje. On stoji na strani okrivljenog, a okrivljeni proziva policiju. Ovo služi između ostalog da se optuži Stefanović, koji je, nećete verovati, glavni koordinator službi bezbednosti i ministar odbrane. Teško je izdržati ovo ludilo koje ulazi u kulminaciju“ rekao je Prelević, pa dodao:

„Strašno je teško objasniti građanima šta znači ono uključenje iz Dubaija predsednika jedne evropske zemlje. To nije uradio neki lider u Latinskoj Americi, gde su navikli da narko karteli vladaju u određenim zemljama. A pre toga imate da okrivljeni napada policiju iz kućnog pritvora i to radi zajedno sa predsednikom Odbora za bezbednost i članom državnog veća tužilaca. To znači da su naši istaknuti funkcioneri na strani kriminala“.

Stevan Dojčinović je rekao da je Nebojša Stefanović reagovao umereno u ovoj situaciji.

„Ne znam do kraja koja je tačno Stefanovićeva uloga, ali ja lično sumnjam da Stefanović stoji iza hpšenja Koluvije. Verovatno mu zameraju što je kao ministar blago odreagovao na to hapšenje. Verovatno se od njega mnogo više očekivalo, da na primer spreči to hapšenje“ kaže Dojčinović.

Gosti emisije „Među nama“ ističu da se Nebojši Stefanoviću u stvari zamera što nije sprečio hapšenje i otkrivanje krivičnog dela.

Prelević navodi da je apsolutno nemoguće da je Koluviji, kako on tvrdi, neko rekao da će biti pušten uprkos tome što je pronađeno više tona narkotika, ako kaže da iza svega stoji Andrej Vučić.

„Da je rekao da je bilo ko umešan, pa ko je taj koji će da te pusti kada za to zna 50 policajaca. Međutim, ako to nije Andrejevo, u čijem smeru ide ova priča, što ga brane ovoliko? Što stavljaju policajce na poligrafe? Kad su policajci u bilo kojoj zemlji išli na poligraf, samo na temu da li je neko tražio od Koluvije da kaže da je to Andrejevo. I svi prošli“ rekao  je Prelević.

Dojčinović je naglasio da do sada ne postoji ništa sporno u reagovanju policije prilikom otkrivanja plantaže marihuane u „Jovanjici“.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: NewsMaxAdria – Pregled dana – 04.10.2021.

Komentari

Vaš komentar