Ilustracija Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Policijskom upravom u Kraljevu, Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. M. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. P. (35) i S. Č. (32) zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, N.M. odgovorno lice preduzetničke radnje iz Kraljeva, D.P. radnik benzinske stanice u Štulcu i S.Č. zaposlen na benzinskoj stanici u Trsteniku, su u periodu od 2019. do kraja 2020. godine, prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime preduzetničke radnje.

U ove račune su unosili neistinite podatke o točenom gorivu i predavali ih zaposlenima u preduzetničkoj radnji uz naknadu od tri posto od vrednosti ukupno dostavljenih računa.

Sumnja se i da je N. M. sačinjavao fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazao troškove preduzeća. Takođe, tereti se da je na ime pozajmice fizičkog lica prema preduzetničkoj radnji podizao novac sa računa preduzeća koji je neosnovano držao i koristio i to u iznosu od 11.297.131 dinara, iako je znao da taj novac potiče od kriminalne delatnosti.

N. M. je, kako se sumnja, ovaj novac koristio za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar