Vladimir Cvijan Foto:Screenshot/Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Smrt nekadašnjeg savetnika Borisa Tadića i poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Cvijana, za koju se saznalo tek nakon tri godine, ne prestaje da intrigira javnost. Javnost se uporno pita zašto su tužilaštvo, Advokatska komora Beograda i Advokarska komora Srbije dosad ćutale o ovome, a kako poznati beogradski advokat Ivan Simić ističe za naš portal, predstavnici komora očigledno saučestvuju u prikrivanju činjenice da je jedan od viđenijih pravnika mrtav.

Cvijan je preminuo 5. januara 2018. od posledica utapanja, a činjenica da se za njegovu smrt tek sada saznalo krajnje je iznenađujuća. I dok se javnost pita kako se nadležni dosad nisu oglasili, s obzirom da je reč o poznatom advokatu i političaru, koji je bio zastupljen u javnom životu, sa druge strane iz Advokatske komore Beograda kažu da su „novinari morali da se zapitaju gde je nestao Vladimir Cvijan i zašto ga nema tri godine“.

Pročitajte još:

Advokat Ivan Simić u razgovoru za Nova.rs ističe da izjava predsednika AKB Jugoslava Tintora, kao i sama činjenica da se o smrti dosad nisu oglašavali, deluju kao određeno prikrivanje.

„Nepojmljiva je činjenica da advokatska, a i šira javnost, nije upoznata sa smrću našeg kolege Vladimira Cvijana. Ovakve nemušte izjave kolega Tintora i Gostiljca učvršćuje me u saznanju, koje sam na samrti svojih kolega a doajena naše profesije dobio, a to je: „da je advokatura stavljena na raspolaganje potomcima škole portira, kojima je maksimalni domet bio da dežuraju na ulazu u podružnice mesnih odbora UDBE“. Takođe, kako je moguće da Viši javni tužilac u Beogradu i Advokatske komore Srbije i Beograda saučestvuju u prikrivanju činjenice da jedan od viđenijih, ako i najviđenijih naših kolega, više nije među živima“, kaže Simić i dodaje:

Foto:Ivan Simić

„Iako kolegu Cvijana, godinama nisam čuo i video, naš poslednji susret bio je u Centralnom zatvoru neke 2012. godine, odnosno u hodu ispred Narodne skupštine nekoliko dana kasnije, rastužuje me činjenica koja me upućuje na zaključak da “portiri-otpatci UDBE” vladaju i upravljaju uzvišenom profesijom kakva je advokatura, a kojoj i sam pripadam“, kaže Simić.

Telo nađeno na desnoj obali Dunava

Vest o načinu smrti Cvijana ne prestaje da intrigira javnost. Njegovo telo pronađeno je 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava. Urađena je odbukcija sa toksikološkom analizom, a ustanovljeno je da je Cvijan preminuo usled utapanja. Takođe, ustanovljeno je da na njegovog telu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, ali i da nema reči o krivičnom delu.

Pročitajte još:

Interesantno je i da dosad niko nije saopštio da je Cvijan umro, a možda još čudnije jeste to što se vest da je preminuo pojavila i 2018. godine, međutim, ona je naprasno utihnula.

Podsetimo, Cvijan je iz javnog života Srbije nestao još krajem 2014. godine, tako da se njegove izjave u kasnijim godinama nisu mogle naći u medijima. Verovalo se da je nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim, očigledno je bila reč o lažnim navodima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar