Foto: N1

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema petnaestogodišnjaku iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je prinudio na obljubu šestogodišnjeg dečaka. Kako navodi tužilaštvo, njemu je sudija za maloletnike Višeg suda odredio pritvor do 30 dana.

Mališana je petnaestogodišnjak, inače komšija sa kojim se dobro poznavao, silovao juče u popodnevnim časovimau šumarku u blizini naselja u kojem žive.

„Osumnjičeni O.I. je dečaka sreo na ulici i pozvao ga da pođe sa njim obećavši mu da će mu kupiti slatkiše. Odveo ga je do mesta gde se okupljaju deca iz tog naselja gde se dete malo igralo, a ona je O.I. počeo da ga nagovara da odu do šume. Mališan je to odbio nakon čega ga je silovatelj išamarao i izudarao po glavi i telu. Preplašeno dete se povinovalo njegovom zahtevu ne sluteći šta će ga snaći. Kada je O.I. bio siguran da ga niko neće videti, gurnuo je dečaka na zemlju, skinuo pantalone, isto uradio mališanu i silovao ga“, objašnjavaju naši sagovornici za Telegraf upoznati sa ovim slučajem.

Kada je završio iživljavanje, O.I. je pustio dečaka koji je otišao kući i požalio se majci na bolove u analnom otvoru, a zatim joj ispričao šta mu je uradio komšija.

„Majka je pozvala Hitnu pomoć koja je dete prebacila do Kliničkog centra gde je zbog povreda na anusu potvrđena sumnja na silovanje. Bolnica je obavestila policiju koja je odmah pronašla osumnjičenog i privela ga sudiji za maloletnike“, navode zvori.

Mališan je u dobrom opštem stanju ali je uznemiren zbog preživljene traume. S obzirom na to da O.I. ima više od četrnaest godina, krivično je odgovoran pa mu preti kazna maloletničkog zatvora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram