Tijana Ajfon plaća 16.000 evra da izbegne zatvor

Hronika 28. jan. 202113:10
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon nagodila se sa Tužilaštvom BiH da plati kauciju od 16.000 evra kako ne bi morala da služi kaznu zatvora od godinu dana, saznaje Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

U sporazumu o priznanju krivice predviđeno je da se Tijana osudi na godinu dana zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, optužena ima mogućnost da plati kauciju u iznosu od 16.000 evra kako bi izbegla služenje kazne zatvora.

Portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić, saopštio je danas da je optužena u prisustvu advokata u celosti sporazumno priznala krivicu za delo koje joj je optužnicom stavljeno na teret.

“Predložena kazna je u skladu sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivično dela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH”, rekao je Grubešić, navodeći da je Sud prihvatio sporazum.

Prema optužnici Tijana Ajfon je podsticala državljanke Srbije G. S. i S. P. iz Beograda da, u cilju pružanja seksualnih usluga, otputuju s njom u Bijeljinu, gde su na privatnoj zabavi pružali seksualne usluge za iznos od po 500 evra.

U tu svhru Ajfonka je zajedno sa G.S. i S.P., 27. maja prošle godine ilegalno ušla u BiH, preko reke Save. Odatle su odvezene na privatnu zabavu u mestu Suho Polje. Zabavu je prekinula policija u akciji “Kristal” i uhapsila osumnjičene. Na zabavi je zatečeno devet žena i 26 muškaraca. Mnogi od njih su bliski kriminalnom miljeu, imaju bogate dosijee, a neki važe za ljude bliske “Škaljarskom klanu”. Imanje je bilo okruženo skupocenim automobilima “porše”, “audi”, “BMV”, među kojima je bilo i blindiranih. U pretresu vikendice i vozila otkriveno i zaplenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, preko 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopi i slično.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar