Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Protiv starlete Tijane Maksimović (28), poznatije kao Tijana Ajfon, Tužilaštvo u BiH podiglo je optužnicu zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

“Optužena se tereti da je tokom maja 2020. godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kako stoji u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vreme trajanja pandemije ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu preko vodene granice na reci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policija Republike Srpske prekinula je tada održavanje zabave i privela navedene osobe.

„Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno delo međunarodno navođenje na prostituciju”, dodaje se u saopštenju.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar