Sadija Durmisi Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ulična prodavačica Sadija Durmiši, koja je optužena da je 12. januara ove godine na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu nokautirala pesnicom komunalnu policajku Alisu Memetović, rekla je nakon suđenja za portal Nova.rs da joj je žao što je na kraju ovako ispalo, ali da ona nije kriva, te da se tog dana samo branila.

„Stojim iza toga da nisam kriva za ovo što se desilo, ali je tako ispalo. Ja sam samo jedna majka, koja je morala nekako da se odbrani. Ovo što se desilo je samoodbrana. Nakon svega se ne osećam dobro, zbog čega je i sudija naložila da se uradi psihijatrijsko veštačenje“, kazala je za naš portal optužena.

Kako navodi, ceo incident joj je konstantno pred očima.

Sadija negira krivicu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Svaki put kada pomislim na to što se desilo, pojavi mi se slika celog događaja pred očima. Ona je prva krenula na mene, samo sam se branila“, dodala je Durmiši.

Njen advokat Slavko Jerković izjavio je po završetku glavnog pretresa da je njegova branjenica u trenutku incidenta bila poprilično razdražljiva i da je samo branila „svoju egzistenciju i imovinu“.

„Okrivljena je kritične prilike branila svoju imovinu, jer joj je ona jedini izvor prihoda. Moramo životno da posmatramo neke stvari. Pitanje je kako bi bilo ko od nas reagovao u sličnim okolnostima, kada mu neko napada imovinu, odnosno pokušava da je oduzme. Moja branjenica se izjasnila da nije kriva za krivično delo koje joj se stavlja na teret. Durmiši uopšte nije bila svesna tog zamaha. Ona je držala kofer jednom rukom, dok je drugom zamahnula u nameri da se odbrani od grubog postupanja oštećene“, kaže Jerković.

On dodaje i da je celom događaju prisustvovao i maloletni sin optužene, što je kod Durmiši izazvalo još veću odlučnost da na ovaj način ne dozvoli oduzimanje svojih stvari.

„Odbrana smatra da je kod okrivljene u konkretnom slučaju došlo do sužavanja svesti, zbog čega je određeno njeno veštačenje na tu okolnost“, kaže Jerković.

Alisa Memetović, koja je u pomenutom incidentu na Vidikovačkoj pijaci zadobila povrede, nije bila raspoložena da daje izjave nakon suđenja. Takođe, muškarac sa kojim je došla u sud bio je poprilično nervozan nakon pretresa, pa je napao fotografa našeg portala, nedozvoljavajući mu da obavlja svoj posao i fotografiše Memetovićevu.

Milicajka se krila od fotoreporeportera,Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, incident se dogodio 12. januara kada je optuženoj Sadiji Durmiši prišla komunalna policajka i opomenula je da ne sme da prodaje robu na tom mestu. Tada je došlo do svađe između njih dve, a ubrzo i oko otimanja stvari koje je Durmiši prodavala. Optužena je tada, u nameri da pobegne, pesnicom udarila policajku, koja je od siline udarca pala na beton. Durmiši je nakon incidenta pobegla sa lica mesta, ali je ubrzo privedene. Njoj se na teret stavlja napad na službeno lice i nanošenje lakih povrede, a tužilaštvo je za optuženu zatražilo kaznu zatvora ne manju od dve godine.