Godišnjica tragedije u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar Foto:OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia

Ispitivanjem svedoka nastavljeno je suđenje u krivičnom postupku protiv roditelja dečaka koji je počinio masovno ubistvo prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Svedočile su nastavnica istorije koja je ranjena u masovnom ubistvu i dadilja maloletnog dečaka koji je počinio masovno ubistvo, piše N1.

Detalji njihovog svedočenja nisu poznati, jer je ovaj postupak zatvoren za javnost.

Nakon kratke pauze koja je određena, trebalo bi da svedoči sudski veštak koji je veštačio pronađen DNK trag na čauri pronađenoj u školi nakon masakra.

U ovom postupku optužen je bio i Ratko Ivanović, predsednik streljačkog kluba „Partizan“ u koji je, kako tvrdi tužilaštvo, Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje.

On je bio optužen za davanje lažnog iskaza tokom istrage.

Iako je Ivanović tokom trajanja ovog postupka pred sudom negirao krivicu u junu 2024, svega dve nedelje kasnije sklopio je sporazum sa tužilaštvom, ipak priznao krivicu i osuđen je na pet meseci kućnog zatvora.

Podsetimo Tužilaštvo je prvobitno predlagalo zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

Osim njega optužen je i Nemanja Marinković instruktor u klubu „Partizan“. Kao i u slučaju predsednika i vlasnika streljačkog kluba i on je pred sudom negirao krivicu, a optužen je takođe za davanje lažnog iskaza.

Ranije su u ovom postupku Vladimir Kecmanović, otac i Miljana Kecmanović, majka maloletnog K.K. koji je počinio masovno ubistvo, negirali krivicu i izneli odbrane. Odgovorili su na pitanja tužilaštva, advokata odbrane, kao i članova oštećenih porodica, ali nisu odgovarali na pitanja njihovih punomoćnika.

Tužilaštvo tereti oca dečaka za teško delo protiv opšte sigurnosti i traži kaznu od 12 godina zatvora za njega.

Majka dečaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije i za nju Tužilaštvo traži dve i po godine zatvora.

U slučaju „Ribnikar“ u toku su jedan krivični i pet parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke pokrenule su oštećene porodice u masovnom ubistvu.

Bonus video: Nastavljeno suđenje za masovno ubistvo u Ribnikaru, svedočila majka povređenog đaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar