Vasilije Gačević i Marko Daničić (23) osumnjičeni za teško ubistvo nad dvadesttrogodišnjim mladićem koji je u noći 25. februara preminuo usled zadobijenih ubodnih rana u Dunavskoj ulici u Beogradu Foto:MUP Srbije

Beogradska policija nedelju dana traga za Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23) koji su sumnjiče da su prošle subote ubili MMA borca Stefana Savića (23) na Dorćolu u Beogradu. Zasad nije poznato gde se napadači kriju, kao i da li su uopšte u Srbiji, s obzirom da je jedan od njih rodom iz Hrvatske, a živeo je u Kanadi gde je trenirao za jedan fudbalski klub.

Stravično ubistvo srpskog MMA reprezentativca Stefana Savića (23), na uglu Dobračine i Dunavske ulice u Beogradu, potreslo je javnost u Srbiji. Kako se može videti na snimku sa sigurnosnih kamera kafića u blizini kojih se dogodio napad, zabeleženo je kako Savić beži od napadača niz Dobračinu ulicu ka Dunavskoj, a osumnjičeni ga presreću na raskrsnici, obaraju i ubadaju nožem.

Stefan Savić Foto: Instagram/_savkes

Ostavljaju povređenog Savića da leži na zemlji, a potom se mirno vraćaju Dobračinom ulicom odakle su i došli. U njihovim pokretima i ponašanju nije se moglo zaključiti da su upravo izboli mladića i ostavili ga. Savića je zbrinula služba Hitne pomoći ali je ubrzo preminuo od povreda zadobijenih oštrim predmetom. Navodno, po Savića je bio koban ubod koji je primio ispod pazuha.

Tuča na Adi Ciganliji

Osumnjičeni za Savićevo ubistvo su u međuvremenu pobegli i policija trenutno traga za njima, zbog čega je objavila njihove fotografije i imena i prezimena.

Policija ispituje sve pravce istrage, a ne isključuje se ni mogućnost da su napadači napustili Srbiju nakon zločina.

Marko Daničić, osumnjičeni za zločin

Ono što se zna jeste da su obojica osumnjičenih fudbaleri, a prema podacima sa interneta Daničić igra u klubu Serbian White Eagles iz Toronta u Kanadi. On je rođen u Zagrebu u Hrvatskoj, ali još uvek nije poznato zbog čega je bio u Beogradu.

Sukob na Adi

Paralelno sa tim nastavile su da isplivavaju informacije o ubistvu i kako je portal Nova.rs saznao, Savić je ubijen iz bezobzirne osvete. Naime, sukob između Savića i osumnjičenih traje od pre dve godine, kada je na beogradskom Savskom jezeru došlo do tuče. Zbog čega su se potukli u ovom trenutku nije najjasnije, ali je u tom fizičkom okršaju jednom od osumnjičenih Savić navodno polomio vilicu.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Već pokušali da se osvete

Prema istim informacijama, policija je došla do podataka da su osumnjičeni već pokušali da se osvete Saviću, međutim u tome ih je sprečila činjenica da je bio izuzetno oprezan. Zbog toga se veruje da se kobne večeri i ne bi pojavio u dorćolskom lokalu (ime poznato redakciji), da je znao da su u njemu osumnjičeni. Čim su videli Savića, Gačević i Daničić su odmah nasrnuli na njega. Jurili su ga niz Dobračinu ulicu, a potom ga ubili.

Ubijeni Savić je inače srpski MMA reprezentativac i osvajač brojnih nagrada. Pre samo tri meseca doneo je bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u MMA, čime je napravio najveći uspeh ovog sporta za Srbiju. Sa druge strane i osumnjičene za njegov napad mediji opisuju kao sportiste.

Ubadanje na Terazijama

Iste večeri kada je Savić izboden nasmrt, na Terazijama u automobilu zatečen je mladić Stefan M. (32) koji je bio ranjen. Iako se smatralo da je reč o odvojenim slučajevima, trener ubijenog Savića otkrio je nove detalje.

„Video je da ga ubadaju. On je istrčao iz kola da mu pomogne. Napadači su se vratili i počeli da ga ubadaju. On je sada dobro, mi ćemo uraditi da mu pomognemo, sve ćemo učiniti da pomognemo jer je on junak“, istakao je trener ubijenog Stefana.

Javite se policiji

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Bonus video: Tuča u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar