Sutra pripremno ročište za Jovanjicu 2

Hronika 13. jun. 202116:27
Podeli:
Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Pripremno ročište u postupku "Jovanjica 2", kojim su obuhvaćeni vlasnik istoimenog imanja Predrag Koluvija i ostali okrivljeni, među kojima je i pet pripadnika BIA i MUP-a, trebalo bi da se održi sutra u Specijalnom sudu u Beogradu.

Ovo suđenje trebalo je da počne šestog maja, ali je odloženo jer se branioci trojice okrivljenih nisu pojavili.

Takozvana „Jovanjica 2“ je drugi postupak za slučaj zaplene skoro četiri tone droge na imanju „Jovanjica“ u okolini Stare Pazove, još u novembru 2019. godine.

Na pripremnom ročištu okrivljeni bi trebalo da se kratko izjasne o krivici, nakon čega bi trebalo da tužilac i odbrana iznesu svoje dokaze. Inače, u ovom postupku sudi se i pripadnicima bezbednosnih službi, što za deo javnosti, kako prenose mediji, predstavlja pokazatelj da proizvodnja opojne droge na „Jovanjici“ nije bila moguća bez znanja države i njenih službi.

Kako je ranije objavljeno, optužnicom se u ovom slučaju okivljeni terete za više krivičnih dela, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kao organizator je optužen Predrag Koluvija, a sudi se i policajcu Milanu Kendiji, bivšem načelniku Odeljenja za obezbedjenje odredjenih funkcionera i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova, Zoranu Baštovanoviću, bivšem šefu odseka za Beograd Odeljenja za korupciju, kao i radnicima BIA Radovanu Bojoviću, Alekandru Tošiću i Branislavu Radovanoviću.

Inače, imanje „Jovanjica“ u proteklih nekoliko godina obilazili su brojni visoki državni funkcioneri, kao primer uspešnog poljoprivrednog imanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar