Aleksandar Jovičić Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Viši sud u Beogradu sutra će odlučivati da li će produžiti pritvor predsedniku bivšem beogradske opštine Palilula i funkcioneru SNS Aleksandru Jovičiću.

On se sumnjiči, sa još sedmoro okrivljenih, za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičiću pritvor ističe u subotu 3. jula, ali će sudija za prethodni postupak odluku doneti poslednjeg radnog dana u nedelji, potvrđeno je Tanjugu.

Njemu, kao i odgovornom licu za inspekcijske poslove u opštini Palilula V. D. pritvor je prvobitno određen kako ne bi uticali na svedoke, dok je ostalih šestoro pušteno da se brane sa slobode.

Za G. P., M. M., D. L., Z. P. i Ð. R. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, dok je za Z. R. sud odbio da odredi pritvor.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na V. D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar