Aleksandar Jovičić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović oglasila se povodom ranijih saznanja portala Nova.rs da je predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću ukinut pritvor, rekavši da je reč o neistinama. Dobričanin Nikodinović ističe da je Jovičić i dalje u pritvoru.

„Nova.rs je objavila neistinu da je Aleksandar Jovičić pušten iz pritvora na nanogicu. Jovičić je i dalje u pritvoru, a da li će i kada biti pušten iz pritvora i uz koju meru – videćemo. Ne razumem potrebu da se puštaju ovakve dezinformacije i vrši pritisak na organe gonjenja, a sve na štetu okrivljenog i uz kršenje njegovih procesnih i ljudskih prava“, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Sem Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar