Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

U Osnovnom sudu u Prištini za 6. i 7. jul zakazan je početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva, javlja RTS.

„Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca, za odbacivanje optužnice i protivljenje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića“, izjavila je advokatica Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba za RTS.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na, učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI „Sloboda, demokratija, pravda“, koju je osnovao i vodio je sve do ubistva.

Od ubistva i nakon istrage, sudski process nije odmakao od čitanja i potvrđivanja optužnice, ponovljenih i nekoliko navrata, sve do presude Apelacionog suda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar