Foto: Zoran Lončarević

U Osnovnom sudu u Prištini za 6. i 7. jul zakazan je početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva.

Sudski proces koji traje od ubistva Olivera Ivanovića pre tri godine do sada nije mnogo toga proizveo. Podignute su tri optužnice, jer su prve dve vraćene na dopunu. Predmet po trećoj optužnici podignutoj protiv šest osoba počinje sutra.

Sutra će biti održana glavna sednica kojom i zvanično počinje suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića.

Na sednici će biti pročitana optužnica, a tužilaštvo će predstaviti i spisak materijalnih dokaza kao i svedoka koji će biti saslušani.

Inače, Apelacioni sud je nedavno odbacio kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje treći put dopunjene optužnice, kao i dokaza za optužene u slučaju ubistva Ivanovića.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili formiranje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, kao i neovlašćeno posedovanje oružja. Sve su ovo bile radnje koje su, kako se navodi u optužnici, bile preduzete da bi se omogućilo ubistvo Ivanovića.

Optužnica, međutim, ne daje odgovor na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića, niti se još iko optužuje za ovo delo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar