David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock

Američki sud je po drugi put odbio zahtev Davida Kneževića (36), koji se nalazi u pritvoru u Majamiju, da bude pušten uz kauciju. Knežević se tereti da je umešan u nestanak svoje bivše supruge Ane Knežević Henao u Španiji u februaru ove godine.

Knežević se, podsetimo, izjasnio da nije kriv za nestanak svoje bivše partnerke početkom februara ove godine u Madridu.

Sudija Evans Tiores odbio je zahtev Kneževićeve odbrane, smatrajući da bi takva odluka predstavljala rizik od bekstva.

„Predstavljeni dokazi podržavaju zaključak suda da postoji rizik od bekstva optuženog s obzirom na nivo lukavosti koju je pokazao prilikom izvršenja zločina u kom je, kako se sumnja, učestvovao“, naveo je sudija u svojoj odluci.

David Knežević Foto:Broward County Sheriff

Ovaj sudija je, podsećanja radi, u junu već odbio zahtev za puštanje Kneževića uz kauciju, obrazlažući „prirodu i okolnosti zločina“. U odluci koju je doneo ove nedelje izneo je da postoji dovoljno dokaza na osnovu kojih tužilaštvo može da dokaže da je optuženi učestvovao u otmici svoje bivše supruge.

Sud je zakazao novo ročište za danas, kada će se raspravljati o drugom zahtevu Knaževićeve odbrane.

Početak suđenja je zakazan za 21. oktobar i očekuje se da će trajati dve nedelje.

Knežević je podsećanja radi uhapšen kada je u Majami doputovao iz Srbije zbog sumnje da je umešan u nestanak Amerikanke kolumbijskog porekla, Ane Knežević Henao koja je u Španiju doputovala prošlog decembra nakon burnog razvoda sa Kneževićem. Njeni prijatelji i porodica su sa njom poslednji put kontaktirali početkom februara, nakon čega su na njihove brojeve počele da stižu čudne poruke koje su odmah prijavili policiji.

Po dolasku u njen stan policija je nije zatekla, pa je sprovedena opsežnija potraga. Pregledom sigurnosnih kamera utvrđeno je da je muškarac koji podseća na Kneževića u danima njenog nestanka primećen oko zgrade u kojoj je boravila u Madridu.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Policija je do sada prikupila brojne dokaze koji ga povezuju sa mestom i vremenom Aninog nestanka, a ona do danas nije pronađena.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar