Foto: Twitter/Ракић Ивана

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor P.S. koji je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznao da je 5. januara u Deligradskoj ulici na trotoaru šutnuo štene, koje se od siline njegovog udarca izvrnulo naopačke.

Pritvor je nakon saslušanja P.S. predložilo Prvo osnovno javno tužilaštvo , koje može da se žali na ovu odluku.

Portaprol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema P.S. odredio meru zabrane napuštanja boravista uz obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana.

Protiv ove odluke stranke i branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanraspravnom veću ovog suda u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rešenja, dodala je Stanković.

Napomenula je da je prilikom donošenja ove odluke, postupajući po predlogu javnog tužioca, sudija našao da predlog za određivanje pritvora nije osnovan, imajući u vidu da u konkretnom slučaju iz spisa predmeta ne proizilaze okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, posebno imajući u vidu da se radi o neosuđivanom licu.

Takođe i jer se obezbeđenje prisustva može postici i blažom merom.

Snimak zlostavljanja nedužnog psića objavljen je na društvenim mrežama nakon čega su reagovali brojni građani, policija i tužilaštvo.

P.S. se na teret stavlja krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

U prethodnom saopštenju tužilaštva se precizira da je P.S. u prisustvu izabranog branioca, priznao izvršenje krivičnog dela, navodeći da mu je pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom, a da ga je udario nogom u predelu glave tek kada je pas zarežao, jer je osetio strah i ugroženost.

Osumnjičeni JE dodao da ga je isti pas dva dana pre ovog događaja već “napao u neposrednoj blizini, kada mu je pocepao pantalone, kao i da od pasa ima traume s obzirom da su ga u detinjstvu često napadali”.

Rekao je da se kaje i da inače voli životinje.

On je u ponedeljak uhapšen u Vrnjačkoj Banji, u saradnji sa beogradskom policijom.

Inače je iz Beograda.

Štene je nakon ovog događaja udomljeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare