Foto: Twitter/Ракић Ивана

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu danas je P. S. (47) priznao da je 5. januara u Deligradskoj ulici na trotoaru šutnuo štene, koje se od siline njegovog udarca izvrnulo naopačke, ali je tvrdio da ga je ono dva dana ranije “napalo” .

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Snimak zlostavljanja nedužnog psića objavljen je na društvenim mrežama nakon čega su reagovali brojni građani, policija i tužilaštvo.

P. S. se na teret stavlja krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je P.S. u prisustvu izabranog branioca, priznao izvršenje krivičnog dela, navodeći da mu je pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom, a da ga je udario nogom u predelu glave tek kada je pas zarežao, jer je osetio strah i ugroženost.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je osumnjičeni dodao da ga je isti pas dva dana pre ovog događaja već „napao u neposrednoj blizini, kada mu je pocepao pantalone, kao i da od pasa ima traume s obzirom da su ga u detinjstvu često napadali“.

Rekao je da se kaje i da inače voli životinje.

On je u ponedeljak uhapšen u Vrnjačkoj Banji, u saradnji sa beogradskom policijom.

Inače je iz Beograda.

Štene je nakon ovog događaja udomljeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare