Loznica, mesto gde se desio napad na policajce Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Strukovno udruženje policije izražava duboko saučešće porodici stradalog policijskog službenika Nikole Kršmanovića, kao i želju za brzim oporavkom povređenog kolege Vjekoslava Ilića. Ovaj tragični događaj u Loznici, kao i prethodni incident u kojem su mete bili naše kolege, ukazuje na alarmantnu situaciju u kojoj se nalaze policijski službenici u našoj zemlji.

„Nasilje nad policijom je nedopustivo i zahteva hitnu reakciju svih nadležnih organa. Naša profesija je već dovoljno izazovna, a rizik od nasilja je dodatno povećan. S obzirom na to da se ovakvi incidenti dešavaju u kratkom vremenskom periodu, apelujemo na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vladu da zajednički rade na jačanju bezbednosti i zaštiti onih koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi očuvali red i mir“, navodi se u saopštenju Strukovnog udruženja policije „Dr Arčibald rajs“.

Pročitajte još:

„Pozivamo na povećanje bezbednosti policijskih službenika tokom obavljanja njihovih dužnosti, kao i na implementaciju strategija koje će osigurati adekvatnu podršku i zaštitu u radu. Država i ministar Dačić ne mogu biti pasivni posmatrači već moraju da preduzmu odlučne korake kako bi se sprečilo dalje stradanje naših policajaca. Bezbednost naših službenika mora biti prioritet, a svaki napad na njih je napad na celokupno društvo“, navodi se u saopštenju.

„Svi zajedno moramo raditi na izgradnji bezbednijeg okruženja za sve a posebno za one koji svakodnevno rizikuju svoje živote za zaštitu građana. Očekujemo brzu i odlučnu akciju kako bismo osigurali da ovakvi incidenti ne postanu nova norma“, kaže se na kraju saopštenja.

BONUS VIDEO: Policijski helikopter nad Loznicom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare