Nebojša Stefanović Foto:ANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Uprkos tome što je Više javno tužilaštvo negiralo da je zatražilo saslušanje ministra Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, kao što je to MUP ranije danas naveo, Stefanović je objavio na svom Instagram profilu kako će sutra "pomoći državnim organima" da rasvetle događaje o kojima se govorilo u javnosti.

„Sutra ću pomoći našim državnim organima da rasvetle događaje o kojima se govorilo u javnosti i da konačno dođemo do istine. Drago mi je da padaju u vodu i laži o tome kako imam nekakvu zaštitu, koje i plasiraju oni koji se plaše pravde“, objavio je na svom Instagram profilu ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Foto: Instagram/nebojsastefanovic

Podsetimo, ranije danas je MUP saopštio kako su ministar Stefanović i Hrkalovićeva po nalogu Višeg javnog tužilaštva pozvani na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole.

„Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti“, navodi se u pomenutom saopštenju.

Pročitajte još:

Ipak, nedugo nakon toga, Tužilaštvo se oglasilo i istaklo kako oni nisu izdali nalog za saslušanje. Zašto je MUP to naveo ne znaju, ali s obzirom na to da Dijanu i Stefanovića postavlja Vlada Srbije, oni ni nemaju takve ingerencije, navode iz VJT za N1.

Podsetimo, prepucavanje između nekadašnjih bliskih saradnika ne jenjava od kada je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović u svom intervjuu za „Objektiv“ iznela niz optužbi na račun ministra Stefanovića. Ona je optužila svog bivšeg šefa da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića, da je „namontirao“ Jovanjicu, kao i da je štitio klan Belivuk.

Zatim je Stefanović u svom odgovoru izneo kako je imao saznanja o bliskosti Hrkalovićeve sa pripadnicima kavačkog klana, kao i da je sa jednim od njih išla na odmor u Izrael. Hrkalovićevoj se trenutno sudi za trgovinu uticajem, a na optuženičkoj klupi se nalazi sa policijskim šefovima Miloradom Šušnjićem i Dejanom Milenkovićem. Ipak, sudeći po ministrovoj objavi, on će se uprkos svemu, oglasiti na poziv MUP i sutra izneti svoje navode i saznanja pred državnim organima.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare