Foto:Ministarstsvo odbrtane; Amir Hamzagic/ATAImages

Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja, navodi se u saopštenju MUP.

„Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti“, navodi se u pomenutom saopštenju.

Pročitajte još:

Podsetimo, prepucavanje između nekadašnjih bliskih saradnika ne jenjava od kada je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović u svom intervjuu za „Objektiv“ iznela niz optužbi na račun ministra Stefanovića. Ona je optužila svog bivšeg šefa da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića, da je „namontirao“ Jovanjicu, kao i da je štitio klan Belivuk.

Zatim je Stefanović u svom odgovoru izneo kako je imao saznanja o bliskosti Hrkalovićeve sa pripadnicima kavačkog klana, kao i da je sa jednim od njih išla na odmor u Izrael.

Hrkalovićevoj se trenutno sudi za trgovinu uticajem, a na optuženičkoj klupi se nalazi sa policijskim šefovima Miloradom Šušnjićem i Dejanom Milenkovićem.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare