Gostovanje državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković i Igora Jurića u jutarnjem programu, podiglo je veliku prašinu u javnosti, ali ne zbog informacija koje Igor Jurić, kako sam kaže, ima o političaru pedofilu, već zbog pitanja koje je državna sekretarka MUP Biljana Ivković Popović, uputila ocu ubijene devojčice. I dok tviteraši masovno osuđuju ovakvo ponašanje državne sekretarke, a pojedini opozicioni političari traže njenu ostavku, Jurić u izjavi za Nova.rs kaže da je srećan što je spoznao pravo lice osobe koja je trebalo biti podrška svemu što danas radi.

Ministar policije Nebojša Stefanović apelovao je juče u saopštenju na tužilaštvo da pozove Igora Jurića i sasluša ga o saznanjima koje ima o ljudima koji su seksualno uznemiravali maloletnike. Ovim saopštenjem, ministar je aktuelizovao temu od pre skoro tri meseca, gde je Jurić izneo da poseduje dokaze o pedofilima iz reda javnih ličnosti, a da je jedan od njih političar koji učestvuje u tekućoj kampanji. Povodom ovog saopštenja, ali i nagađanja o tome ko je političar pedofil, jutros je na TV Prva gost bio Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“ i državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković.

U prilično napetom gostovanju, gde se razgovaralo o deci koja beže od kuće ili nestaju, u jednom trenutku gledaoci su doživeli šok, zbog načina na koji se Popović Ivković obratila ocu ubijene Tijane Jurić (14).

Na konstataciju da je Tijanin ubica uhvaćen, Jurić je Ivković pitao „Zašto niste našli živo dete“, na šta  je državna sekretarka upitala Jurića „a gde ste vi bili tada“.

Jurić je na to reagovao rečima: „Gde sam ja bio? Sram da vas bude, sram vas da bude“.

Novinari portala Nova.rs kontaktirali su Igora Jurića povodom jutrošnjeg gostovanja, i pitanja koje mu je uputila državna sekretarka Biljana Ivković Popović.

„Imao sam težak dan. Koliko god da se loše osećam, srećan sam što sam spoznao pravo lice osobe koja je trebalo biti podrška svemu što danas radim“, napisao je Jurić u odgovoru našem portalu.

Ipak, pitanje koje ostaje otvoreno, jeste da li je Igor Jurić zloupotrebljen u političke svrhe, zarad političkog marketinga, jer je ministar aktuelizovao temu 15 dana pred izbore, iako prethodnih nedelja nije bilo ni reči o tome, a i sam Jurić je više puta ponovio, da dok ne bude imao čvrste dokaze, neće izlaziti u javnost.

Svoje mišljenje o jutrošnjem gostovanju i pitanje koje je državna sekretarka uputila ocu ubijene devojčice, dali su mnogi tviteraši ali i političari.

„Gde ste Vi bili kad Vam je ubijeno dete, gospodine Juriću?“, pita Biljana. Tačno da je pljune čovek u lajvu, da ne trepne. Pa sram te bre bilo!“, napisala je revoltirano jedna tviterašica.

Jedan drugi tviteraš zapitao se kako je Jurić mogao da se suzdrži, a drugi je napisao da se Jurić zloupotrebljava najstrašnije.

Ana Štajdohar upitala je: „Imate li minimum ljudskosti i vaspitanja? Odvratno“.

Potpredsednica Stanke slobode i pravde Marinika Tepić, zatražila je danas od državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković da se izvini porodici Jurić i da podnese ostavku na sve funkcije.

Zahtev za smenu zatražio je i advokat Vladimir Todorić, koji je na Tviteru jutrošnje gostovanje kratko prokomentarisao.

Svoj stav na Tviteru je izneo i bivši predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik pokrajinske Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić.

„Biljana Ivković, nakon primedbe Igora Jurića na brzinu rekacije MUP, koji nije uspeo da spase pokojnu Tijanu upitala oca ubijene devojčice „a gde ste vi bili“. Zalagah se za psihijatrijske preglede pre izbora na funkciju. Ipak prvo da se utvrdi da li je kandidat ljudsko biće“, napisao je Pajtić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare