Mirjana Aleksić Foto: N1

Danas se navršavaju tri godine od stravične saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je tragično nastradala Stanika Gligorijević, a njena sestra Mirjana Aleksić, koja je takođe povređena kobnog dana, kaže da porodica neće odustati dok ne vide šta se dogodilo na spornih dva minuta snimka bez kojih je doneta presuda vozaču Zorana Babića, bivšeg direktora "Koridora Srbije".

Dejan Stanojević, vozač Zorana Babića, za kog se tvrdi da je skrivio nesreću i da je kobnog dana upravljao vozilom, osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora, iako se od prvog dana sumnjalo da je za volanom službene „škode“ tog dana našao upravo Babić, posebno imajući u vidu da su stručnjaci komentarisali da je u nesreći zadobio povrede specifične za vozača.

Naplatna rampa Doljevac, saobracajna nesreca
Saobraćajna nesreća Doljevac Foto:Nova.rs

Ono što još više zabrinjava jeste da je sudska presuda Stanojeviću usledila iako niko od učesnika u postupku nije pogledao sporni video snimak saobraćajke na kom se vidi trenutak kada službena „škoda“ udara u automobil u kom se nalazila Stanika Gligorijević.

Stanikina sestra Mirjana kaže da su i dalje tužni zbog svega, ali da neće dozvoliti da ta tuga uspori borbu za pravdu.

„Tužni smo, ali idemo dalje. Ne odustajemo, želim da znam šta se krije iza ta dva minuta. Koga kriju, šta kriju, to želim da znam. Imamo nade da će se pojaviti novi dokazi ali čekamo da se promeni vlast. Želimo da znamo sve i šta se krije iza tih dva minut“, kaže za „Nova.rs“ Mirjana Aleksić.

„Dobro sam prošao, još ću vas gnjaviti“

Zvanično saopštenje MUP o tome da se dogodila pomenuta saobraćajka usledilo je tek 24 sata nakon događaja. Tada je rečeno da je do nesreće došlo tako što se vozilo u kojem je bio Babić nije zaustavilo kod naplatne rampe, već je udarilo u automobil koji je stajao u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Istog dana Zoran Babić izdaje saopštenje da podnosi neopozivu ostavku na mesto direktora Koridora Srbije jer je, kako je tada naveo, „za njega kao čoveka sasvim dovoljno to što je izgubljen ljudski život da više ne obavlja funkciju na kojoj je zatečen u momentu teške nesreće”. Prethodno, međutim, ta tuga nije ga omela da putem društvenih mreža neposredno nakon nesreće nazovi duhovito poruči: „dobro sam prošao, još ću vas gnjaviti“.

Bonus video: Sergej Trifunović i Stanikina sestra Stanojević dobio novac da odleži umesto Babića


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram