Foto: Facebook/moj_beo_grad

Nakon što je video snimak uznemirujućeg nasilja nad ženom i psom nasred ulice preplavio društvene mreže, muškarac sa video zapisa se oglasio za medije. Iako se na snimku jasno vidi kako više puta čovek udara ženu, zatim šutira i njenog psa, odlučio je da "opravda" svoje ponašanje - time da je samo želeo da zaštiti svog psa, za kojeg bi život dao.

Podsetimo, naš portal je ranije danas objavio video, na kojem se vidi kako žena čuči na podu dok se oko nje bore dva psa, jedan, pretpostavlja se njen, koji je bez povoca i drugi u vlasništvu muškarca koji stoji iznad njih vidno iznerviran tučom pasa, te počinje da šutira prvo životinju, a nakon toga i da udara ženu koja leži na podu i drži njegovog psa, verovatno pokušavajući da ih razdvoji.

„Ne vuci mog psa, ne vuci mog psa, gde ti je povodac“, vikao je besno muškarac.

Iako su se životinje ubrzo razdvojile, muškarac sa snimka nije prestao da verbalno napada ženu, te je potom ponovo fizički napao, gurao i udario, kao i krvnički šutnuo psa.

Pročitajte još:

Još jedan uznemirujuć detalj je da na ulici niko nije reagovao na ovaj nemili događaj, a jedan čovek je takođe na tom mestu šetao svog psa, bio je očevidac celog događaja, ali je odlučio da se ne meša u sukob, te je samo suptilno pozvao psa bez povoca da se udalji, kako opet ne bi došlo do incidenta.

Nakon lavine osuda koje su preplavile društvene mreže i negativnih komentara na račun nasilnika iz Zemuna, čovek je odlučio da pokuša da se opere i pronađe opravdanje za agresiju koju je šira javnost videla.

„Pokušao sam da spasem psa, ceo život uz mene su psi, ljubitelj sam pasa i životinja. Nisam sklon nasilju, bio sam u stanju afekta, mislio sam da će mog psa udaviti“, započeo je svoju odbranu ovaj muškarac, a onda je dodao:

„Sve se desilo kad su se kučići sukobili. Gospođa nije vodila svoje kuče na povocu, kad su se sukobili krenula je da davi moje kuče. U tom stanju sam joj više puta govorio da pusti, da ne davi mog psa i da uhvati svoje kuče, a da ću ja svoje. Udarao sam svoje kuče da pusti drugo, a i gospođa pošto je trzala mog psa, par puta sam nju udario nenamerno. Nisam imao nameru, nisam ni svestan šta se dešavalo. Žalim zbog svega, hteo sam samo da spasem oba psa“, rekao je muškarac za Kurir.

Kako neko više puta udari ženu kao što se vidi na snimku, to uradi „nenamerno“, nije baš jasno. O ovom incidentu se oglasila i ministarka Zorana Mihajlović, koja je osudila činjenicu da niko nesrećnoj ženi nije pomogao, dok je trpela iživljavanje muškarca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare