Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Kolega i prijatelj Splićanina Mateja Periša (27) za kojim se u Beogradu traga već šest dana, otkrio je da je kobne večeri u klubu Gotik u Beton hali, došlo do verbalnog sukoba između dve grupe Hrvata - iz Splita u kojoj je bio nestali mladić i Zadra - ali i konobara i redara.

„Matej i prijatelji su pili Jameson i Black Johnnie Walker. U jednom trenutku Matej je odlučio da bocom Walkera počasti ekipu, ali je problem nastao oko sabiranja računa. Tu se ne može znati tačna istina, ali čuo sam iz prve ruke za priču prema kojoj su konobari preračunali iznos i pokušali naplatiti višestruko veći iznos“, kazao je mladić.

Potraga, reka Sava, policija, rečna policija, čišćenje reke, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je dodao, tu je došlo do prepirke s konobarima.

„Navodno su Splićani i Zadrani jedni drugima u tom haosu nešto počeli prebacivati. Ko zna kakve su sve reči tada pale i kome je eventualno pala roletna na oči. Nakon toga u priču su se uključili redari i Matej panično izlazi iz kluba“, ispričao je prijatelj Večernjem listu.

Foto: MUP Hrvatske

Kaže da mu nije jasno zašto se taj detalj u medijima i policijskim krugovima uporno prećutkuje, a „sasvim je jasno da je to bio okidač za sve što se zatim dogodilo“.

Periš je, podsetimo, nakon toga izašao iz kluba u Beton hali u majici. Sigurnosne kamere okolnih lokala snimile su ga kako trči beogradskim ulicama, pokušava da uđe u jedan taksi, a zatim se spušta niz stepenice kod restorana Savanova. Na snimcima se ne vidi trenutak kada Periš ulazi u reku, a njegov otac Nenad Periš potvrdio je da je na pojedinim snimcima njegov sin.

Potraga za njim ušla je u šesti dan, a beogradska policija i danas pretražuje reku na potezu oko Beton hale.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare