Matej Periš i Nenad Periš Foto:Facebook

"Ja još uvek vjerujem da je Matej živ i sve dok me neko ne uveri u suprotno tako ću se i ponašati. Iako, što vreme više prolazi umanjuje mi taj osjećaj da je još uvek živ i da je tu negde. Stalno proveravam je li njegov mobilni uključen ili ne. Moj sin je bio samostalan, nije bio pušač, imao je isprogramiran život. Došao je u Beograd proslaviti s društvom Novu godinu i sad smo tu gde smo. Bio je dobar momak. Oprostite, govorim u prošlosti..."

Ovo je reporterima „Jutarnjeg lista“ koji su pre nekoliko dana došli u Beograd rekao Matejev otac, Nenad Periš, dodajući da je policija pronašla taksistu koji se vidi na jednom od snimaka sigurnosnih kamera. U tom kadru vidi se Periš kako u majici kratkih rukava trči kroz beogradske ulice, a zatim prilazi jednom taksi vozilu i pokušava da uđe. Izgledalo je kao da su on i taksista razmenili nekoliko rečenica, nakon čega se Periš udaljio od vozila i nastavio dalje.

Ono što sve koji pomno prate slučaj nestalog mladića tišti jeste da li bi ova priča imala drugačiji tok i epilog da je Periš ušao u to vozilo…

Mateju se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra u Beton hali gde je, zajedno sa prijateljima bio u klubu „Gotik“. On je, kako je otac ispričao, naručio flašu pića koje je platio, a zatim je izašao iz kluba. Mislilo se da je otišao u potrazi za toaletom, ali onda su se pojavili snimci sa sigurnosnih kamera drugih lokala na kojima se vidi kako Periš trči.

Na jednom od njih vidi se i kako stepenicama silazi do pontona kod restorana Savanova i tu mu se gubi svaki dan. Ronioci su tokom jučerašnjeg dana pretraživali ovaj potez, ali Periša nisu pronašli.

Njegovi prijatelji, nakon poligrafskog ispitivanja u policiji, vratili su se za Hrvatsku.

Bonus video:Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare