Kazneno popravna ustanova Foto: Zoran Lončarević

R.D. (1971) vozač autobusa GSP saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu zbog nesreće koja se dogodila u utorak u Prvomajskoj ulici, kada je teško povređen četvorogodišnji dečak, koji je u međuvremenu preminuo. Voač je juče privreden zbog kako je saopšteno zbog izvršenja krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobracaja iz člana 297 stav 4. u vezi sa članom 289 stav 3 Krivičnog zakonika

Nakon saslušanja osumnjičenog vozača autobusa u Prvomajskoj ulici u Zemunu, od strane tužilaštva predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, što je rešenjem suda i određeno.

„U svojoj odbrani koju je izneo pred tužiocem vozač je izjavio da nije primetio da je došlo do nezgode na autobuskom stajalistu „Bosanska“, da ne zna da li se dete povredilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, da je preduzeo sve mere po polasku sa stajališta da bi se bezbedno uključio u saobraćaj, te da niko od putnika u autobusu nije reagovao na bilo koji način“, rečeno je u saopštenju.

Podsetimo, četvorogodišnji dečak preminuo je preksinoć od zadobijenih teških povreda.

Incident se dogodio u utorka uveče 18.35 časova u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Naime, vozač autobusa je zatvorio vrata i nije video mališana na stepenicama vozila. Vozač o ovom nesrećnom slučaju, kako navode iz GSP, nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar