Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je odredilo zadržavanje od 48 časova osumnjičenom R.D. (1971), vozaču GSP-a koji je osumnjičen za učešće u nesreći u kojoj je tragično izgubio život četvorogodišnji dečak.

„Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu dana 24.11.2020.godine odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 časova osumnjičenom R.D. (1971) zbog izvršenja krivičnog dela Tesša dela protiv bezbednosti javnog saobracaja iz člana 297 stav 4. u vezi sa članom 289 stav 3 Krivičnog zakonika, povodom događaja sa vozacem autobusa u Prvomajskoj ulici u Zemunu“, saopštilo je Treće osnovno javno tužilastvo.

Podsetimo, četvorogodišnji dečak preminuo je sinoć od zadobijenih teških povreda.

„Mališan je u teškom stanju dovezen u bolnicu, nakon pkušane reanimacije i napora lekara i medicinskog osobolja, dete je podleglo od zadobijenih povreda”, rečeno je sinoć iz te zdravstvene ustanove.

Incident se dogodio juče 18.35 u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Naime, vozač autobusa je zatvorio vrata i nije video mališana na stepanicama vozila.

Vozač o ovom nesrećnom slučaju, kako navode iz GSP, nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.

Navodi se da vozač u šoku zbog saznanja šta se dogodilo.

“Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd počelo je istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost”, navodi se u saopštenju JKP GSP „Beograd”.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare