Dejan Nikolić Kantar, Foto: Privatna arhiva

Iz Višeg suda u Vranju nestao je jedan predmet, a iz nekolilko nezvaničnih izvora saznajemo da se radi o predmetu u kojem je Dejan Nikolić Kantar osuđen na 18 meseci zatvora. Do istih saznanja došao je i izvršni direktor ANEM i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić.

Matić više od godinu dana prati suđenja Nikoliću, kao posmatrač ispred Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kao oštećeni kada je grad Vranje oblepljen plakatima sa njegovim likom, ali i u ulozi svedoka na drugom suđenju Kantaru za pretnje vlasnici i zaposlenoj u OK radiju.

„Za vreme ovog ali i drugih suđenja Nikoliću, za pretnje bivšem načelniku policijske uprave Igoru Živkoviću, u drugom procesu za pretnje ženskoj osobi MV, i na kraju za proces za pretnje službeniku Centralnog zatvora u Beogradu, video sam konstantne opstrukcije sa različitih strana. Tako da sam naravno odmah pomislio da je nestao predmet u kojem je Nikolić osuđen na 18 meseci zatvora. Za sada sam iz više izvora dobio potvrdu te informacije. Danas ću poslati dopis Višem sudu, kako bih po zakonu o dostupnosti informacija dobio informaciej o ovom nezabeleženom slučaju, koji ako se ispostavi da je tačan – reč je velikom skandalu“, kaže Matić za portal Nova.rs.

Veran Matić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako navodi, očekivao je pokušaje da se odloži odluka Višeg suda, ali nije mogao da zamisli da će se ići ovim putem, „da predmet volšebno nestane“.

Podseća da je Nikolić na izdržavanju kazne od 14 meseci za ugrožavanje bezbednosti zaposlenima u OK radiju, te da mu zatvorska kazna ističe 17. avgusta.

„U međuvremenu je za novo uzgrožavanje bezbednosti, ponovljeno delo u samo nekoliko meseci, osuđen na 18 meseci zatvora. Viši sud treba da odlučuje po ovoj žalbi i sada imamo akcije da se odloži odluka Višeg suda kako bi Nikolić izašao na slobodu, jer bi u slučaju potvrde novih 18 meseci, on ostao na izdržavanju kazne i za tih 18 meseci“, objašnjava naš sagovornik.

Pročitajte još:

Dodaje da je „operacija nestanak predmeta Kantar vrhunac drskosti“, kao i da je dobio informaciju da je ovim predmetom zadužena sudija čija je ćerka nova advokatica Nikolića, zbog čega traži izuzeće.

„O svim saznanjima obavestiću i Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara. Imamo redovni sastanak u utorak i tada ćemo Razmotriti koje šta možemo dalje da uradimo“, zaključuje.

Portal Nova.rs poslao je upit vranjskom Višem sudu povodom ovog slučaja, ali još uvek nema odgovora.

VIDEO: Pesničenje na VMA Ko i zašto napada medicinske sestre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar