Foto: Shutterstock

Advokatska komora Vojvodine, odnosno Izborna komisija ogranka u Novom Sadu, tokom jučerašnjeg dana, odbila je da prihvati listu za izbore kandidata Branislava Antića zbog, kako tvrde, izvesnih nepravilnosti. Naime, kako saznaje Nova.rs, komisija je odbila proglašenje liste jer su tri advokatice, koje su na njoj, na porodiljskom odsustvu.

„Danas je izborna komisija Advokatske komore Srbije, ogranak u Novom Sadu, odbila proglašenje naše liste kandidata sa obrazloženjem da tri koleginice koje su na porodiljskom odsustvu nemaju pravo da učestvuju na izborima. Spremamo prigovor, pa ako ga ne usvoje onda i tužbu sudu. Takođe, koleginice kojima su protivpravno uskratili biračka prava spremaju tužbe zbog diskriminacije“, kaže za naš portal advokat Branislav Antić.

Ističe da trenutno pišu prigovor na odluku, koju bi trebalo da dostave do 15.30 sati.

Antić navodi da komisija ima mogućnost da promeni ovu sramnu odluku, jer se u suprotnom neće libiti da pravdu zatraže na sudu.

Kako saznajemo, na listi kandidata za delegate u Skupštini AKV nalaze se advokatice Milica K., Dušanka D. i Aleksandra M. I., koje se trenutno  odsutne.

Kako saznajemo, one su na porodiljskom odsustvu, ali se na posao vraćaju za dve nedelje.

Sa druge strane, komisija je u svojoj odluci navela da se na listi advokata Branislava Antića, među 118 potpisa, nalaze i ove tri porodilje, kod kojih je došlo do privremenog prestanka bavljenja advokaturom.

Pročitajte još:

Ipak, Statutom Advokatske komore Srbije ne navodi se da li to znači da advokat ne može da se kandiduje za organ nekog tela.

Inače, komisija je, nakon odbijanja kandidature Antića, odobrila dve liste – Nemanje Aleksića i Srđana Dobrosavljeva.

Advokat Aleksić nedavno se našao u žiži javnosti nakon što je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću poklonio pokretnu kancelariju.

Pročitajte još:

Prema saznanjima Nova.rs, protiv Aleksića je Komori samo u poslednjih nekoliko godina podneto čak sedam disciplinskih prijava, a jedna od njih je još uvek aktuelna. Cela dosadašnja karijera ovog novosadskog advokata je puna incidenata, od starleta, tuče oko parkinga, krivičnog gonjenja starca od 98 godina, pa do krivične prijavu protiv voditelja Zorana Kesića zbog „verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima“.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare