Foto:Felix Kästle / AFP / Profimedia

Sin novosadskog biznismena, M. S. (17), koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće kod Budve u Crnoj Gori, u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (30), biće izveden pred sud 26. avgusta. Do tada će biti u zatovru u Spužu. Kad postane pravosnažno rešenje o prihvatanju jemstva od 330.000 evra, mladić će biti pušten iz pritvora da se brani sa slobode. a tada će crnogorski sud doneti odluku da li može da napusti Crnu Goru ili će mu to biti onemogućeno.

Premda je, porema pojedinim izvorima, otac nastradale Maje Šljivančanin pretio krvnom osvetom, te je otac osumnjičenog tinejdžera inače gimnazijalca, sve uradio kako bi cina sklonio iz Crne Gore, drugi izvori koje su kontaktirali novinari portala Nova.rs demantuju da se mladiću i porodici sprema bilo kakva osveta. Navodno, je i mladićev otac, direktor jednog lanca kladionica, izjavio da mu ne pada na pamet da sina prebacuje iz Crne Gore u Srbiju pre isteka 40 dana od tragedije, upravo kao izraz poštovanja prema porodici Šljivančanin.

 

Podsetimo, ova pomorska nesreća dogodila se 11. jula oko 14 sati, na moru između plaže Mogren i ostrva Sveti Nikola. Mediji su tada prenosili da je mladić M. S., koji je uhapšen zbog sumnje da je jahtom naleteo na barku u kojoj su bili nastradala Maja i njen verenik, u Crnu Goru došao nekoliko dana ranije i to privatnim avionom.

Kako su preneli mediji, on je u trenutku nesreće vozio jahtu u vlasništvu svoga oca, a nedavno je kotorski Osnovni sud prihvatio jemstvo S.M. (17) u uznosu od 330.000 evra, koje je osumnjičeni položio, kako bi se branio sa slobode.

Komentari

Svi komentari (0)