Tomislav Radovanović i Dijana Hrkalović
Tomislav Radovanović i Dijana Hrkalović Foto: Pritnscreen/Tv Prva/Filip Krainčanić/Nova.rs

Sinovi načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislava Radovanovića pre nekoliko godina učestvovali su u tuči u kafiću u beogradskoj opštini Stari grad, u kojoj je jedan mladić zadobio teže povrede. Radovanovićev sin, inače službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog pomenutog incidenta trebalo je da dobije otkaz, međutim, spasila ga je nekadašnja državna sekretarka policije Dijana Hrkalović, nezvanično saznaje Nova.rs.

Kako saznaje portal Nova.rs, reč je o incidentu koji se dogodio pre nekoliko godina, uoči Nove godine, u samom centru grada. Kobne večeri, grupica mladića nasrnula je na muškarca, koji je sedeo se četiri devojke u lokalu.

Pročitajte još:

Napad se ubrzo preneo i na ulicu, a mladić je tom prilikom zadobio teške povrede. Prema saznanjima portala Nova.rs, ubrzo se ustanovilo da se među napadačima nalaze dvojica sinova Radovanovića, koji je tada bio na visokom položaju u MUP. Jedan od njegovih sinova u to vreme bio je, takođe, u službi policije, a kako saznajemo, on je naknadno priznao krivicu i pozvao se na institut oportuniteta.

Sa druge strane, Radovanovićev drugi sin je dobio uslovnu osudu. Ipak, pomenutu istragu obeležile su čudne okolnosti. Izvor našeg portala ističe da su postojala određena kočenja u samom početku.

„Odmah nakon incidenta saopšteno je da u pomenutom lokalu nije bilo kamera, a koje bi mogle da ukažu na to šta se tačno desilo kobne večeri. Istraga je sporo išla, a veći pomaci su napravljeni nakon što su pregledane kamere u ulici u kojoj se nalazi kafić. Na njima je moglo da se vidi da se napad preneo i na ulicu. Takođe, značajan pomak je napravljen zahvaljujući portiru obližnje zgrade, koji je svedočio u tom slučaju“, kaže izvor našeg portala.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Sa druge strane, izvor iz MUP tvrdi i da je kočenje istrage dolazilo iz vrha MUP.

Pročitajte još:

„Poznato je da je Hrkalovićeva bila bliska sa Radovanovićem tokom boravku u MUP, pa se pominjalo da je ona „krivac“ za kočenje istrage. Na osnovu izveštaja o incidentu koji je sastavljen kobne večeri, Radovanovićev sin policajac je trebalo da dobije otkaz, međutim, do toga nije došlo. Upravo to je otvorilo sumnju u to da je ceo slučaj, na neki način, „zataškan“, dodaje sagovornik.

Podsetimo, Tomislav Radovanović se proteklih meseci pominje kao potencijalni kandidat za direktora policije. Te navode podgrejala su njegova sve češća gostovanja na televizijama. Svojevremeno je bio blizak Hrkalovićevoj zbog čega iznenađuju njegovi nastupi na televiziji, u kojima je pominje.

Takođe, govorio je da postoje saznja da je u MUP postojala paralelna struktura koja je prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića. Hrkalovićevu u proteklih nekoliko meseci dovode u vezu sa navodima o prisluškivanju Vučića.

BONUS video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram