Foto: MUP Republike Srbije

Hapšenje nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović ne prestaje da intrigira javnost, a njen advokat Sead Spahović nedavno je izjavio da je u stanu njegove branjenice, nakon hapšenja, pronađen i kontradiverzionu uređaj pomoću kojeg se otkriva da li je postavljena bomba ispod automobila. Nenad Tasić, jedan od branilaca Hrkalovićeve, kaže za Nova.rs da je posedovanje pomenutog uređaja posledica nesigurnosti zbog natpisa u medijima, ali i crtanje mete na čelo njegovoj branjenici proteklih meseci.

Spahović je za nedeljnik Vreme izjavio da je pomenuti uređaj, sem dva pancira i pištolja, nađen u stanu bivše državne sekretarke MUP.

Pročitajte još:

„Zamislite da morate svakog dana da proveravate da li vam je nekon postavio bombu ispod automobila“, rekao je on.

Postavlja se pitanje da li je Hrkalovićeva imala eventualna saznanja da joj je život ugrožen, zbog čega je držala u stanu pomenuti uređaj. Njen advokat Nenad Tasić u razgovoru za portal Nova.rs ističe da je reč o nesigurnosti koju je njegova branjenica imala usled brojnih medijskih natpisa proteklih meseci, u kojima se povezuju s klanom uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka.

„Taj uređaj koji je pronađen je posledica njene satanizacije u medijima, u proteklih osam, devet meseci. Tačnije, od hapšenja grupe Veljka Belivuka i brojnih natpisa i povezivanja Dijane Hrkalović sa pomenutim slučajem, bez ikakvih osnova“, kaže Tasić za naš portal.

Branioci Dijane hrkalović, advokati Nenad Tasić, Sead Spahović i Ahmed Delimeđac, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP privedena je pre dve nedelje zbog sumnje da je trgovala uticajem. Ona je svojevremeno bila najbliža saradnica ministra odbrane, tada policije, Nebojše Stefanovića.

Iz MUP je otišla 2019. godine, a njen odlazak bio je obavijen velom misterije. Pravi razlozi odlaska sa tako visoke pozicije u srpskoj policiji do danas nisu saopšteni.

Hrkalovićevoj se trenutno stavlja na teret trgovina uticajem u slučaju ubistva na šinama, odnosno likvidacije Vlastimira Miloševića. Pomenuti slučaj obeležila je sporna istraga, koja je rezultirala time da ubice Miloševića do danas ne budu kažnjeni za zločin.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za pomenuti zločin sudilo se uhapšenim vođama navijača Veljku Belivuka i Marka Miljkovića, koji su se teretili za pomaganje. Oni su oslobođeni optužbi.

BONUS video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar