Tomislav Radovanović i Dijana Hrkalović
Tomislav Radovanović i Dijana Hrkalović Foto: Pritnscreen/Tv Prva/Filip Krainčanić/Nova.rs

Načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislav Radovanović nedavno je prilikom gostovanja na televiziji izjavio da je "ubeđen" da je u MUP postojala paralelna struktura "sa precizno odabranim ljudima" čiji je cilj bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Pretpostavlja se da je Radovanović aludirao na Dijanu Hrkalović, čiji je bio bliski saradnik, a o čemu svedoči činjenica da je sa bivšom državnom sekretarkom MUP pre nekoliko godina išao u Ankaru u nameri da vođu "škaljarskog klana" Jovicu Vukotića izruče Srbiji.

Radovanović je, tokom boravka Hrkalovićeve u MUP, važio za njenog bliskog saradnika i osobu od poverenja. Ovu činjenicu najbolje ilustrucije to što je on pre nekoliko godina avionom putovao sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP u Ankaru u Turskoj, kako bi vođa „škaljarskog klana“ bio izručen našoj zemlji.

Pročitajte još:

Za pomenutu akciju tada su izabrani ljudi koji su bili bliski Hrkalovićevoj, među kojima se našao upravo Radovanović, kaže izvor našeg portala. Iako, po svemu sudeći, Radovanović proteklih nekoliko nedelja pokušava da se „opere“ od poznanstva sa bivšom sekretarkom MUP, to demantuje zajedničke akcije koje su sprovodili.

Inače,vođa „škaljarskog klana“ Jovica Vukotić, uhapšen je 2018. godine u Turskoj sa lažnim dokumentima. On je, i pored raspisanih poternica od strane nekoliko država, deportovan u Srbiju, gde mu se sudilo zbog falsifikovanih dokumenata.

Činjenica da je Vukotić deportovan u Srbiju bila je iznenađujuća, jer je u tom periodu za njim nekoliko država raspisalo poternice, i to zbog mnogo težih dela.

Tokom proteklih, Hrkalovićevu su u više navrata dovodili u vezu sa „kavačkim klanom“, koji je u sukobu sa „škaljarskom grupom“, međutim, to nikada nije dokazano.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Dijana Hrkalović uhapšena je nedavno zbog sumnje da je trgovala uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, na šinama u centru Beograda. Njoj je određen pritvor do 30 dana.

BONUS video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare