Borivoje Simović Foto:privatna arhiva

Danas je održano pripremno ročište kojim je otpočelo suđenje trojici navijača Crvene zvezde, Igoru Vreviću (31), Milošu Mišljenu (36) i Aleksandru Nikoliću (31), zbog teškog ubistva Borivoja Simovića (30) u saizvršilaštvu.

Kako saznaje Nova.rs, sva trojica optuženih rekli su da nisu krivi, te da će svoju odbranu izneti na narednim ročištima.

Igor Vrevic, Aleksandar Nikolic i Milos Misljen
Foto:Facebook

Ipak, tvrdi naš izvor, postoji snimak sa Mostarske petlje, na kojem se vidi pomenuta trojka, kako ide ka mestu na kojem je ubijen Simović. Takođe, policija poseduje i snimak tuče koja se dogodila samo dva dana pre ubistva, kada su Vrević, Nikolić i Mišljen pretukli bliskog prijatelja pokojnog Simovića.

„Rekli su da nisu krivi, iako ih snimak sa Mostara smešta na mesto zločina. I veme se poklapa, tako da ih to smešta na mesto ubistva gde je pronađen i njihov DNK. Što se tuče tiče, na snimku se jasno vide lica sva trojice, a i optuženi su i za nasilničko ponašanje, zbog učestvovanja u toj tuči koja je prethodila Simovićevom ubistvu.“ kaže naš izvor.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pravni zastupnik porodice Simović, advokat Borivoje Borović, tražio je da se ponovo ispitaju svi veštaci, kao i obducent, na šta su advokati Vrevića i Nikolića odmah pristali. Ipak, advokat Miloša Mišljena, Ivan Bajazit, složio se sa svim, osim da se obducent ponovo podvrgne ispitivanju.

„Rekao je da za tim nema potrebe. Zbog čega, nije najjasnije, s obzirom na to da ostala dva branioca nisu imali ništa protiv“, kaže izvor Nova.rs i dodaje:

„Na današnjem ročištu prisustvovala je sestra pokojnog Borivoja i njegov drug kojeg su optuženi pretukli nekoliko dana pre ubistva. Sestri nastardalog mladića se slošilo i morala je da napusti sudnicu, jer su advokati optuženih imali neprimerne komentare na račun pokojnog Borivoja, kao i na dešavanja koja su dovela do ubistva“.

Naredno ročište zakazano je za septembar.

Podsetimo, Simović je ubijen 25. juna prošle godine oko 22.30 na Senjaku. Borivoje je pogođen jednim hicem u leđa. Privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.
Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj.

Sva trojica optuženih su odranije dobro poznati policiji.

Igor Vrević, zvani Hambija, pre deset godina ranjen je na „Marakani“, a za to je bio osumnjičen Rade Dunjić, mlađi brat Velibora Dunjića, ubijenog vođe navijača crveno-belih. Pokojni Simović i Vrević poznavali su se godinama. Prema rečima zajedničkih poznanika, Borivoje se prema njemu ophodio kao prema članu porodice. Kako su bliski prijatelji ubijenog mladića prošlog leta nakon zločina izjavili za naš portal, on je sa Vrevićem bio blizak, dok on nije završio u zatvoru. Sa Aleksandrom Nikolićem ubijeni Simović odrastao je u istom kraju, dok je Miloša Mišljena površno poznavao, rekli su prijatelji pokojnog za Nova.rs.

Kako je naš portal već pisao, osumnjičeni Nikolić je u međuvremenu osuđen za nedozvoljeno posedovanje narkotika, a on je i izbačen iz Vojne policije upravo zbog toga.

Pomenuta trojka predala se policiji tek mesec dana od ubistva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar